Izgleda da se Ivan Rakitić na početku presice malo posvađao s novinarima (pa otkrio hoće li zaigrati za Hajduk)

Rakitić je poručio kako je igranje pred praznim tribinama katastrofa

10.06.2015., Split - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu s Italijom na Poljudu. Ivan Rakitic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić stao je pred novinare uoči ključne kvalifikacijske utakmice protiv Italije. Prije nego što je počeo govoriti o sportskim temama, obrušio se na hrvatske novinare jer ga nisu došli popratiti tijekom finalne utakmkice Lige prvaka u Berlinu. Rekao je da mu je bilo teško gledati toliko brazilskih novinara, a da nema niti jednog hrvatskog. Oni su na to reagirali te su mu poručili kako ih mora razumjeti jer im plaće baš nisu toliko velike da si mogu priuštiti jedan takav put, a neki su rekli i da su imali problema s akreditacijama.

– Iznenađen sam da me netko zove ne presicu. Da me netko htio popratiti došao bi u Berlin. Ovdje sam samo zbog prijatelja Tome (Pacak, glasnogovrnik HNS-a) – rekao je Rakitić što je razljutilo nekolicinu novinara koji su mu poručili da rade za 500 eura i da ne zarađuju kao on. Poslije toga krenula su pitanja zbog kojih je Rakitić i došao pred novinare.

O Hrvatskoj i Italiji

– Mlada smo momčad. Svaka utakmica nam je kao finale. Svi jedva čekamo utakmicu i šteta je što je prazan stadion. Dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje – rekao je Rakitić koji nije mogao izbjeći pitanje o uspjesima s Barcelonom. Na red su došla njegova dva gola koja su izabrana među deset najboljih u ovosezonskoj Ligi prvaka.

– Jako sam sretan i zahvalio bih suigračima. Ako Bog da tako će biti i u budućnosti. Nije slučajno da smo pobijedili – kaže Rakitić nakon čega je prokomentirao činjenicu da će u petak na Poljud istrčati puno Juventusovih noogmetaša.

– Bit će jako teško, ali ne samo zbog Juventusovih igrača. Svi su imali dugu sezonu. Pripremit će se i dati sve od sebe. Mi moramo biti pravi jer igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Bit će teško jer nećemo imati podršku publike koja može biti 12. ili 13. igrač – poručio je veznjak.

Prazan Poljud je katastrofa

Rakitić je ovom prilikom još jednom istaknuo da ne postoji zamjena za Xavija jer je on jedan na svijetu. Također dodao je kako je jako ponosan što je igrao s njim jer je učio od njega. Poslije toga je ponovno došla na red reprezentacija pa je prisutne zanimalo je li Hrvatska favorit.

– Protiv Italije je teško biti favorit. Imaju nekoliko promjena u odnosu na San Siro, ali dat ćemo sve od sebe. Poštujemo ih maskimalno – rekao je reprezentativac pa je prokomentirao prazan Poljud koji ih očekuje.

– Igrati pred praznim tribinama je katastrofa. Jednom sam u Baselu igrao takvu utakmicu i to je katastrofa – poručio je Rakitić te je rekao da će to nadoknaditi inspiracijom jer su svjesni što im može donijeti dobar rezultat.

– Cilj je Europsko prvenstvo u Francuskoj. U svakoj utakmici želimo pobijediti – jasan je bio Barcelonin nogometaš.

Messi i Hajdukov šal

Za kraj su krenule šale pa su ga novinari zamolili da pojasni fotografiju Messija s Hajdukovim šalom.

– Moj kum ga je pitao za to i ništa više. Leo me pitao samo da zna o čemu se radi – dodao je Rakitić te je na pitanje hoće li zaigrati za Hajduk s obzirom na fotografjie koje su danas procurile, rekao je kako nikada neće igrati u nekom hrvatskom klubu. Također rekao je kao mu je žao što Modrić neće igrati.

– Nadoknaditi ga je nemoguće, ali ćemo dati sve da to napravimo – završio je Rakitić.