Rakitić se ozlijedio u trijumfu Barcelone, Willian je spasio Mourinha

U katalonskom klubu rekli su da će Rakitić sigurno popustiti sljedeću utakmicu

FC Barcelona's Brazilian forward Neymar (R) vies with BATE Borisov's midfielder Alexander Hleb (L) during the UEFA Champions League group E football match FC Barcelona vs FC BATE Borisov at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 4, 2015.
FOTO: AFP

Aktualni europski prvak Barcelona pobijedio je BATE Borisov 3-0 u susretu 4. kola E skupine Lige prvaka, no nažalost u 20. minuti se ozlijedio Ivan Rakitić. Hrvatski veznjak je započeo utakmicu u Barceloninom sastavu, no stradao je već u 20. minuti. U katalonskom klubu strahuju kako će hrvatski veznjak propustiti El Clasico 21. studenog. Golove za Barcinu pobjedu postigli su Neymar (30-11m, 83) i Suarez (60).

Nakon utakmice iz Barcelone su službeno prokomentirali Rakitićevu ozljedu i poručili da ona nije teška, ali da će hrvatski reprezentativac sigurno propusiti sljedeću utakmicu u prvenstvu, onu protiv Villarreala. O mogućem propuštanju El Clasica nisu se oglasili.

Roma blizu debakla

U drugom susretu Roma je u sjajnom dvoboju pobijedila Bayer 3-2. Domaćin je vodio 2-0, Bayer je izjednačio, no ‘Roma je u završnici izborila prvu pobjedu. Golove za Romu zabili su Mohamed Salah (2), Edin Džeko (29) i Miralem Pjanić (81), a za goste Admir Mehmedi (46), Hernandez (51). Dario Krešić je utakmicu pratio s Bayerove klupe za pričuve, dok je Tin Jedvaj i dalje izvan stroja zbog ozljede Barca vodi na ljestvici sa 10 bodova, Roma je druga s pet bodova, Bayer ima četiri, a BATE tri boda.

Zenit blizu prolaza

U skupini G Chelsea je teškom mukom pobijedio Dynamo Kijev 2-1. ‘Bluesi’ su poveli autogolom Aleksandra Dragovića u 34. minuti. Isti je igrač izjednačio u 78. minuti, a pobjedu londonskom sastavu donio je Wilian u 83. minuti. U drugom susretu Porto je rutinski odradio posao pobijedivši na gostovanju Maccabi Tel Aviv 3-1. Strijelci za Porto bili su Cristian Tello (19), Andre Andre (50) i Layun (72), a prvi gol za Izraelce u skupini zabio je Zahvi (75-11m). Na ljestvici vodi Porto (10), ispred Chelsea (7), Dynama (5) i Maccabija (0).

U skupini H Zenit je pobjedom na gostovanju kod Lyona 2-0 osigurao osminu finala. Oba gola zabio je Artem Dzjuba (25, 57). U drugom susretu Gent je pobijedio Valenciju 1-0 golom Svena Kumsa (46-11m). Na ljestvici vodi Zenit sa 12 bodova, Valencija ima šest bodova, Gent četiri, a Lyon jedan bod.