Rakitić se posebno zahvalio čovjeku koji ga je doveo u Barcelonu (i do ovog uspjeha)

- Hvala Zubizaretti, klubu i svima koji su me doveli ovdje, jer ovo je nešto nevjerojatno - rekao je Rakitić

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Bivši Barcelonin sportski direktor Andoni Zubizarreta zaslužio je posebno mjesto u zahvali Ivana Rakitića po osvajanju naslova u Ligi prvaka. Upravo je on bio zaslužan za dovođenje hrvatskog nogometnog reprezentativca u klub, dogovorivši njegov transfer iz Seville za 20 milijuna eura.

Nakon 3-1 pobjede protiv Juventusa u finalu Lige prvaka i otvarajućeg pogotka kojeg je zabio, Rakitić je izjavio.

Finale Lige prvaka

Hvala svima koji su me doveli

– Ovo je nevjerojatno, uistinu sam jako sretan, ne samo zbog sebe već i cijele momčadi koja je naporno radila cijelu godinu. Juventus? Uz svo dužno poštovanje, bolja smo momčad. Detalji koji odlučuju bili su na našoj strani i sada je vrijeme za proslavu.

https://rutube.ru/video/872405345be9a1e121385f59a702e18e/

– Logično je da je nakon izjednačujućeg pogotka momentum bio ne Juventusovoj strani, ali mi smo bili bolji, kontrolirali smo utakmicu. Hvala Zubizaretti, klubu i svima koji su me doveli ovdje, jer ovo je nešto nevjerojatno – zaključio je veznjak, treći Hrvat uzastopce, nakon Luke Modrića i Marija Mandžukića, na tronu Lige prvaka.