Real je slavio nakon dva poraza, a ovom asistencijom pomogao je Modrić

Modriću je to druga ligaška asistencija ove sezone

FOTO: DPPI media/DPPI media

Nogometaši Real Madrida slavili su 2-0 gostujuću pobjedu kod Eibara u utakmici trinaestog kola španjolskog prvenstva kojom su se vratili na šest bodova zaostatka za vodećom Barcelonom. Sastav Rafaela Beniteza nalazi se i dalje na trećem mjestu poretka, iza vodećih prvaka i gradskog rivala Atletica.

Tek su pred kraj prvog poluvremena nogometaši madridskog Reala probili obranu Eibara kod kojega gostuju u utakmici 13. kola španjolskog prvenstva. Učinili su to nakon kombinacije asistenta Luke Modrića i strijelca Garetha Balea.

Modrić je, nakon izvedenog udarca iz kuta, došao do ruba kaznenog prostora odakle je povratnu loptu usmjerio u šesnaesterac u kojem je glavom dobro reagirao velški nogometaš. Modriću je ovo druga ligaška asistencija u sezoni a Baleu treći pogodak. Prethodna dva postigao je Betisu prije točno tri mjeseca.

Ronaldo iz jedanaesterca

Konačan rezultat postavio je preciznim udarcem s bijele točke Cristiano Ronaldo. Jedanaesterac je u 82. minuti izborio Lucas Vazquez a u konačan rezultat pretvorio ga Portugalac svojim devetim ligaškim golom sezone. Gostovanjem kod Eibara Real je prekinuo niz od dva vezana prvenstvena poraza.

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real u čijem je dresu u početnoj postavi startao i Mateo Kovačić. Teren je napustio u 79. minuti.

Nakon nepotpunog 13. kola vodeća Barcelona ima 33 boda, Atletico 29, Real Madrid 27, koliko i Celta na četvrtom mjestu.