Redknapp kaže da je Bilić sjajan lik, koji puši 80 cigareta na dan, svira i zna svoj posao

- Njegova je prednost to što zna da će ga navijači srdačno dočekati - kaže Redknapp

FOTO: PIXSELL/PIXSELL/Vecernji list

Harry Redknapp nikada nije skrivao da simpatizira nogometno znanje hrvatskih igrača pa je tako svojedobno, dok je obnašao dužnost menadžera u Tottenhamu, u svom rosteru imao njih čak trojicu. Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Luka Modrić bili su njegovi aduti i uvijek je govorio o krasnim momcima velikog nogometnog znanja. Zaljubljenost u Kranjčara dokazao je time što ga je za sobom vukao od Portsmoutha, preko Tottenhama do Queens Park Rangersa.

Posao u QPR-u bio je i posljednji Redknappov u trenerskoj karijeri koja je na počeku dok odmara od operacije koljena kojoj je bio podvrgnut tijekom kraja sezone.

Redknapp je dobar sugovornik i kada je West Ham u pitanju, u njemu je proveo dio omladinske karijere, započeo seniorsku (1965.-1972.), ali i odradio dobar dio trenerske (1994.-2001.) i u tom je periodu vodio, među ostalima, i današnjeg novog menadžera u klubu, Slavena Bilića. Za njega Redknapp očekuje da uspije, posebice zato što će imati dobar start u već dobrim dijelom izgrađenoj momčadi koju mu je prepustio Sam Allardyce.

Bilićeva sjajna prilika

Queens Park Rangers' English manager Harry Redknapp arrives for the English FA Cup third round football match between Queens Park Rangers and Sheffield United at Loftus Road Stadium in London, on January 4, 2015. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

– To je za njega velik bonus. Sam je napravio sjajan posao, ali štogod je radio navijačima nije bilo dovoljno dobro. Slaven tu stiže kao popularan lik i za njega je velika prednost to što zna da će ga navijači srdačno dočekati. Oni ga vole, mislim da će biti iznimno popularan novi menadžer kluba. Žao mi je što je Sam otišao, napravio je dobar posao, pa je sad u klubu solidna skupina igrača s kojima slaven može raditi. A i sama pomisao da će preseliti na novi stadion za njih je dobra pa vjerujem da će on biti uspješan – kaže Redknapp koji je upoznat s dosadašnjim Bilićevim radom:

– S hrvatskom reprezentacijom je napravio dobar posao, a odtad je bio u Rusijii Turskoj. Sada ima sjajan posao, vodit će momčad u Premierligi i to West Ham – velik klub i fantastična prilika.

O Biliću izvan nogometa Redknapp zna i ovo:

– On je sjajan momak. Puši oko 80 cigareta dnevno, svira gitaru u pop-rock grupi i pravi je lik, ali i zna svoj posao u nogometu.