Slaven Bilić otkrio osobnu ambiciju i zašto prije nije preuzeo West Ham

- Ranije nisam mogao doći jer sam vodio Hrvatsku, a to je više od posla - kaže Bilić

Besiktas' head coach Slaven Bilic gives a press conference in Brugge, on March 11, 2015 in Brugge, on the eve of the Europa league football match Brugge vs Besiktas Istanbul. AFP PHOTO/BELGA PHOTO BRUNO FAHY
FOTO: AFP

Ponos i oduševljenje povratkom na stadion na kojem je proveo dio igračke karijeri izrazio je novi menadžer West Hamove nogometne momčadi, hrvatski stručnjak Slaven Bilić, koji je u petak doputovao u London i zaputio se prema Boleyn Groundu.

– Divno je vratiti se. Očekivao sam da ću se ovako osjećati, kada sam stupio na travnjak počele su se vraćati emocije – kazao je Bilić prisjetivši se trenutaka koje je proveo ondje kao igrač.

Pamti atmosferu

– Atmosfera ovog stadiona počela je nadirati i osjetio sam ono što sam osjetio prije 17 ili 18 godina. Još pamtim buku, atmosferu i kako je dobar osjećaj biti na ovom stadionu. Zašto sam se vratio u istočni London? Zato što je ovo sjajan klub od kojega se nikada nisam odvojio. Ovo je možda i najbolja svjetska nogometna liga, a moja je ambicija oduvijek bila vratiti se i voditi ovaj klub, moj klub, West Ham.

Bilić tijekom igračkih dana u West Hamu
Bilić tijekom igračkih dana u West Hamu AFP

Objasnio je Bilić da je imao prilike preuzeti klupu kluba za kojeg je nastupio 54 puta u razdoblju od siječnja 1996. do svibnja 1997. i ranije, ali da nije bio idealan trenutak za takvo što.

Korak naprijed

– Zašto sada? Zato što sam slobodan i zato što je West Ham tražio novog menadžera. Nikada nije bilo da ja ne želim doći ovdje, ali 2008. i 2010. godine bio sam izbornik reprezentacije svoje domovine, što je za mene nešto osobno, nešto što nije samo posao. Dakle, tada moj dolazak nije bio moguć, bio sam posvećen Hrvatskoj.

Na upit što očekuje od svog mandata u klubu Bilić je odgovorio:

– Klub ide u pravome smjeru, možemo očekivati napredak. Ne smije se pritom zaboraviti da smo prije samo četiri godine igrali drugu ligu, pa je potrebna stabilnost. Ne mogu reći da je cilj peto, sedmo, osmo ili koje već mjesto, ali je činjenica da ćemo naporno raditi i da ćemo svakim tjednom i svakim mjesecom biti bolji. To će nas dovesti češće u poziciju za pogodak i priliku za osvajanje više bodova. Time dolazi i bolje mjesto na ljestvici. To mi je osobna ambicija i zato sam doveden, da napravimo korak prema naprijed.