Regionalna košarkaška ABA liga i dalje će se igrati (ali pod novim uvjetima)

Liga će biti u stopostotnom vlasništvu klubova

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Regionalna ABA Jadranska košarkaška liga nastavit će djelovati, ali po promijenjenim uvjetima i od sljedeće sezone u stopostotnom vlasništvu klubova, dogovoreno je na sastanku čelnika lige u utorak u Zagrebu.

Preustrojena regionalna ABA liga imat će 12 klubova koji će ujedno biti i vlasnici, a dosadašnji vlasnik tvrtka Sidro d.o.o. ostaće u službi nove lige. Novi koncept ABA lige napravljen je da zadovolji kriterije Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA), koja je nedavno upravo zbog vlasničkih odnosa odbila priznati ovo natjecanje.

Sjedište u Zagrebu

FIBA je pritom zaprijetila nacionalnim savezima suspenzijom, ukoliko klubovi iz regije nastave igrati ABA ligu, koja je u zadnjih desetak godina okupljala klubove iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore, uz povremena sudjelovanja čeških, mađarskih, bugarskih i izraelskih klubova.

Saznaje se da će sjedište lige biti u Zagrebu, a predsjednik će biti Dragan Bokan iz podgoričke Budućnosti. Na sastanku u Zagrebu nazočili su članovi vodstva lige, klubovi sudionici i predstavnici nacionalnih Saveza.