Rivaldo tvrdi da nogomet danas nije dobar, a dokaz tog su Ronaldo i Messi

Rivaldo se, inače, vratio nogometu prije malo više od mjesec dana

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Brazilski nogometaš Rivaldo (43) izjavio je da je današnji nogomet manje kvalitetan nego onaj iz njegova vremena te da bi bio smatran još boljim da je danas na vrhuncu, a ne krajem 90-ih i početkom novog milenija kada se za naslov najboljeg nogometaša natjecao igračima poput Ronalda, Zinedinea Zidanea ili Luisa Figa.

Niža kvaliteta

“Da je moje vrijeme danas, kladio bih se svakim da bih bio najboljim nogometašem svijata dva ili tri puta. Uvjeren sam da bih zabio 50 golova u sezoni. Današnji nogomet se jako razlikuje od onog ranije kada je bio puno kvalitetniji, kako u Brazilu tako i u ostatku svijeta, kao npr. u Španjolskoj i Italiji. To da nogomet danas nije dobar može se vidjeti na primjerima Lionela Messija i Cristiana Ronalda, najboljih igrača današnice, koji zabijau po 50 golova u prvenstvu. To dakazuje da je niža kvaliteta nogometa. Čak i najbolji na svijetu ne bi trebali zajjiati po 50 golova u 38 utakmica”, poručio je Rivaldo.

https://www.youtube.com/watch?v=mXQZrsfgnLs
Nekadašnja zvijezda Barcelone i Milana najviše je golova dala u sezoni 2000/200 i to 34. Rivaldo se, inače, vratio nogometu prije malo više od mjesec dana kako bi pomogao drugoligaškom klubu Mogi Mirimu, čiji je i predsjednik, da se odmakne s dna ljestvice. Nedavno je na utakmici protiv Macae postigao pogodak, dok je na istoj zbio i njegov sin Rivaldinho. U definitivnu mirovinu Brazilac se sprema u prosincu nakon završetka sezone.