Roma je potvrdila smjenu trenera, a talijanski mediji pišu da momčad preuzima Luciano Spalletti

U posljednjih deset utakmica Roma je upisala samo jednu pobjedu

Zenit Saint-Petersburg football team's head coach Luciano Spalletti attends a press-conference in Saint-Petersburg on September 30, 2013, on the eve of the UEFA Champions League group G match Zenit Saint-Petersburg against Austria Vienna. AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / AFP / OLGA MALTSEVA
FOTO: AFP

Roma, petoplasirani klub ljestvice talijanskog nogometnog prvenstva, potvrdio je službenim kanalima da su dužnosti razrješeni dosadašnji trener momčadi Rudi Garcia i njegovi pomoćnici Frederic Bompard i Claude Fichaux. Očekuje se da na klupu zasjedne Luciano Spalletti.

Loš niz rezultata presudio je Garcijinoj poziciji. Samo jedna pobjeda u posljednjih sedam ligaških ogleda, odnosno tek jedna u zadnjih deset odigranih utakmica označili su rastanak kluba i trenera s kojim je Roma u posljednje dvije sezone osvajala drugo mjesto ljestvice Serije A. Trenutačni zaostatak za liderom poretka Napolijem iznosi sedam bodova.

Momčad će, također je potvrđeno, na današnjem treningu voditi Alberto De Rossi, no talijanska Gazzetta piše da je sve spremno za Spallettijev povratak. Posljednji posao 56-godišnji stručnjak obnašao je u Zenitu do ožujka 2014. godine, a u taj je ruski klub stigao nakon što je vodio Rominu momčad od 2005. do 2009. godine. Mandat je iskoristio za osvajanje dva naslova u Talijanskom kupu i jedan u tamošnjem Superkupu, a novi bi trebao obnašati do ljeta 2017. godine.