Zvonimir Boban i Gianluca Vialli su imali vrlo zanimljivu razmjenu mišljenja oko legendarnog Francesca Tottija

Boban smatra da Totti više ne može igrati ozbiljan nogomet

30.07.2010., Umag - Teniski turnir Croatia Open, Medjunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu. Zvonimir Boban.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Posve suprotna mišljenja su u studiju talijanskog Sky Sporta prošli vikend iznijela dvojica legendarnih nogometaša – Zvonimir Boban i Gianluca Vialli. Tema je bio kapetan Rome Francesco Totti.

Samo je šest nastupa ove sezone upisao 39-godišnji Totti, no unatoč tome, još uvijek ne najavljuje odlazak u mirovinu. Nedavno je došao i u sukob s trenerom Lucianom Spallettijem, pa je utakmicu protiv Palerma gledao s tribina, dok u subotnjoj pobjedi protiv Empolija (3:1) opet nije zaigrao ni sekunde.

‘Ne treba skrivati realnost’

Boban je još prije nekoliko tjedana bez dlake na jeziku izjavio da je Totti došao do kraja karijere, a slično je pričao i prošli vikend.

“Totti razumije da više ne može igrati ozbiljan nogomet. Zaslužuje sve najbolje i simpatije Rominih i talijanskih navijača, ali ne trebamo skrivati realnost. Ako više ne možeš, reci – dosta”, prenose talijanski mediji riječi legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije.

‘Zabit će odlučujući gol’

Nekadašnji napadač Juventusa i Chelseaja Gianluca Vialli misli, ipak, da Totti još nije rekao posljednju riječ.

“Totti će ući u Kuću slavnih, to je sigurno. Ako želi nastaviti igrati do kraja sezone, to je u redu. Spalletti bi trebao biti zadovoljan što se Francesco osjeća kao da ima 32 godine. Znate što mislim? Totti će ponovno zaigrati do kraja sezone i zabit će odlučujući gol kojim će Roma osigurati Ligu prvaka. Tek tada će reći zbogom”, poručio je Vialli.