Ronaldova nespretna izjava i još nekoliko najvažnijih nogometnih vijesti u ovom trenutku

Portugalac je poslije utakmice poprilično iskren, možda i previše

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo sits on the ground during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Malaga CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 26, 2015.    AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
FOTO: AFP

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo pojasnio je za Marcu što je mislio reći onom izjavom da bi Real bio vodeći da su svi igrači na njegovoj razini čime je zadobio dosta kritika javnosti.

“Volim igrati s Karimom, Baleom i Marcelom. Jese, Lucas ili Kovačić su jako dobri igrači, ali da biste osvojili trofeje morate imati najbolje”, izjavio je Ronaldo poslije utakmice, a onda je to opravdao na sljedeći način:

“Mislio sam na tjelesnu pripremljenost i da bi svi trebali biti na mojoj razini spreme. Ne mislim da sam bolji od bilo kojeg mog suigrača”.

Žele Perezov odazak

Portugalac je o svojoj izjavi progovorio i za As te je dodao kako su njegove izjave pogrešno protumačene. “Mislio sam na fizički dio i na ozljede. Ove godine one su nas pogodile. Ne mislim da sam bolji od ikoga”.

Podsjetimo i na to da su nakon poraza od Atletica navijači Reala zatražili su odlazak Florentina Pereza, ali se on o tome još nije očitovao.

https://twitter.com/DrFutbol_/status/703620175774482437?ref_src=twsrc%5Etfw

U međuvremenu, najkontroverzniji gol godine dogodio se u petoj engleskoj ligi i izazvao je burne reakcije. On se dogodio tijekom susreta između Guiseleya i Braintree Towa (1:1).

Kontroverzni gol

Naime, nogometaši Braintreeja pri vodstvu od 1:0 izbacili su loptu sa strane kako bi se jednom igraču ukazala pomoć, a kad je utakmica nastavljena Ollie Norburn poslao je loptu u mrežu preko suparničkog vrtara, umjesto da mu je vrati tako da lako može doći do nje. Time je iskazao totalno nepoštovanje prema suparnicima te je zadao veliki udarac ideji fair palya.

Pet minuta potom trajala je rasprava, ali gol je na kraju priznat. Pri tome su snage osiguranja morale razdvajati igrače u stručne stožere obje momčadi. U sladu s fair playom oekivalo se da će Guiseley pustiti jedan gol no oni to nisu učinili.

“Ovo je nešto što najgore što sam vidio u nogometu, a u njemu sam od pete godine”, rekao je trener Braintreeja Danny Cowley.

Ćop strijelac

Nadalje, kasno sinoć bivši nogometaš Hajduka i Dinama, te povremeni hrvatski reprezentativac Duje Čop zabio je za Malagu vodeći 1:0 na gostovanju protiv Real Sociedada.

Nakon lijepe akcije Malage, Čop je 56 minuti dao gol i tako doveo svoju momčad u vodstvo. Opravdao je tako povjerenje trenera u utakmici koju je počeo u prvoj jedanaestorici.

Za 1:1 je zabio Agirretxe u 81 minuti, a Čop je iz igre izašao u 85 minuti kada ga je zamijenio Duda. Ovo je bio drugi Čopov pogodak u Primeri, a igrao je do 85. minute. Malaga je sada 11. na ljestvici sa 32 boda, koliko ima i 10. Deportivo, dok je Real Sociedad deveti sa 34 boda.

Pepovo pojačanje

I za kraj, kada ovog ljeta preuzme klupu Manchester Cityja Pepa Guardiolu bi ga mogao dočekati igrač kojeg Real Madrid silno želi dovesti.
Riječ je o najboljem napadaču Premier lige Sergiu Agueru. Kako stvari stoje čini se da spreman potpisati novi dugoročni ugovor s klubom.

Kako piše The Sun nakon nedjeljnog finalnog ogleda u Liga kupu s Liverpoolom 27-godišnji Argentinac će dovršiti pregovore te će staviti potpis na novi četverogodišnji ugovor koji će ga za plaću od 250 tisuća funti tjedno zadržati u klubu do 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=HmrLaTtZUpE

“Aguerov aktualni ugovor istječe 2019., a novi mu donosi povišicu od 30 tisuća funti tjedno čime će postati najplaćeniji Cityjev nogometaš u povijesti”. Ova vijest loša je i za argentinski Independiente, koji se nadao da će se Kun vratiti kada mu istekne aktualni ugovor.