Rukometaši Zagreba izborili su četvrtfinale Lige prvaka, a ovo je pet stvari o tome

Momčad Veselina Vujovića stigla je do velike pobjede u Njemačkoj

17.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - 1. kolo Velux rukometne lige prvaka: RK Zagreb PPD - THW Kiel. Zlatko Horvat. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Rukometaši Zagreba izborili su četvrfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratanom susretu uspjeli perokrenuti prednost Lowena iz prve utakmice odigrane u zagrebačkoj Areni (23:24). Momčad Veselina Vujovića u Mannheimu je slavila s 31: 29.

1. Kako su stigli do pobjede

Do slavlja su rukometaši stigli velikim preokretom u drugom poluvremenu. Do prvog vostva na utakmici došli su tek pet minuta prije kraja kada je Vujić pogodio za prednost od 27-26. Nekoliko sekundi potom Luka Šebetić je iz protunapada povisio na 28-26, da bi se do kraja dvoboja igralo gol za gol.

U takvoj je situaciji Zagreb stalno bio u prednosti, a prolazak među osam najboljih momčadi u Europi potvrdio je Marković golom s krila 10-ak sekundi prije kraja.

Sudeći prema igri u prvom poluvremenu ništa nije moglo nagovijestiti da će doći do ovoga. Nijemci su u jendom trenutku napravili seriju 6-1 te su imali vodstvo od 13-8.

No, posljednja tri gola u prvih 30 minuta postigli su igrači Zagreba pa je poluvrijeme završilo s dva razlike za Loewen (15-13). U drugom su domaći rukometaši cijelo vrijeme imali prednost od jedan do tri razlike.

Tako je bilo i deset minuta prije kraja kada je Loewen Goroetzki u protunapadu pogodio vratnicu i tako propustio priliku odvesti svoju momčad do nove prednosti od tri razlike (25-23). Nakon tog Zagreb je serijom 5-1 došao do preokoerta i na kraju doći do velike pobjede.

VIDEO: Posljednje sekunde dvoboja u Mannheimu i fenomenalni gol Dobrivoja Markovića koji je zacementirao put Lavova u…

Gepostet von RK Zagreb am Sonntag, 27. März 2016

2. Najbolji strijelci

Stefan Vujić, Luka Šebetić i Dobrivoje Marković dali su po pet golova bili najefikasniji kod PPD Zagreba, Tin Kontrec je dodao četiri pogotka, dok je kod Loewena sedam golova postigao Andre Schmidt, a po pet su postigli Uwe Gensheimer, Patrick Groetzki i Hendrik Pekeler.

Stefan Vujić
Stefan Vujić PIXSELL

3. 13 godina čekali na ovo

Prvacima Hrvatske ovo je bila prva pobjeda u Njemačkoj nakon 13 godina te im je ovo jedna od najvećih pobjeda posljednih godina.

4. Tko je sljedeći suparnik?

Suparnik u četvrtfinalu bit će francuski PSG. S njima su ove sezone već dva puta igrali u skupini i oba puta izgubili. U Parizu je bilo 34-23, a u Zagrebu 25-23 za Francuze.

5. Kad se igra?

Prva utakmica igrat će se u Zagrebu između 20. i 24. travnja, a uzvrat u Parizu je između 27. travnja i 1. svibnja.