Sedam činjenica koje (vjerojatno) niste znali o utakmici Hrvatske i Norveške

Prvi službeni susret, sudar mladih nada....

FOTO: Screenshot

Hrvatska i norveška nogometna reprezentacija u subotu će na Maksimiru odigrati kvalifikacijski susret za odlazak na Europsko prvenstvo. Uoči tog dvoboja donosimo vam šest detalja koje (najvjerojatnije) niste znali.

1. Subotnja utakmica bit će prvi susret Hrvatske i Norveške u službenim utakmicama.

2. Hrvatska i norveška nogometna reprezentacija dosad su se susretali samo u prijateljskim dvobojima. U tri odigrana susreta Hrvatska je slavila dva puta, u oba navrata s 2:1, a zadnja utakmica, odigrana 2012. godine završena je 1:1.


3. Norveška dobro stoji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i nakon četiri utakmice u skupini H ima devet bodova, samo jedan manje od prvoplasirane Hrvatske.

4. Najvredniji norveški reprezentativac je Håvard Nordtveit, zadnji vezni iz njemačke Borussije Mönchengladbach, čija se vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura. U hrvatskoj reprezentaciji, pogađate, najvredniji je Luka Modrić s čak 55 milijuna eura.

5. Norveška je zadnji put bila na velikom natjecanju 2000. godine, kada su sudjelovali na Europskom prvenstvu.

6. Momčad koja će u subotu istrčati na maksimirski stadion, predvođena Matsom Moller Daehlijem, Stefanom Johansenom i Martinom Odegaardom, smatra se najboljom norveškom generacijom u zadnjih 15 godina.

7. Susret bi mogao obilježiti i dvoboj dvije velike svjetske nogometne nade. S jedne strane za Norvešku bi mogao nastupiti Martin Odegaard, 16-godišnje čudo od djeta i član Real Madrida, a za Hrvatsku nogometaš Barcelone, 18-godišnji Alen Halilović.