Sestre Milošević nisu uspjele izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva, kao ni Šain i Vekić

Neuspjeh hrvatskih predstavnika u repasažu

12.04.2015., Zagreb - Na velikom jarunskom jezeru odrzana je Medjunarodna veslacka regata 32. Croatia Open. David Sain, Vjekoslav Kolobaric, Mario Vekic, Vito Cavarin. Photo:
FOTO: PIXSELL

Hrvatske veslačke reprezentativke Marcela i Karla Milošević osvojile su u utorak posljednje mjesto u svojoj skupini repesaža na Svjetskom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu i tako ostale bez plasmana u polufinale.

Iako su ostvarile osam sekundi bolje vrijeme nego u prvom kvalifikacijskom nastupu (7:30.380), hrvatskim reprezentativkama u vrlo snažnoj konkurenciji to nije bilo dovoljno za proboj među posade koje će se boriti za veliko finale.

Pretposljednje vrijeme

Sestre Milošević ukupno su imale pretposljednje vrijeme u repesažu te će natjecanje nastaviti u utješnoj skupini. Sporiji je bio samo ruski dvojac (7:35.090).

Iz četiri skupine repesaža u polufinale su se plasirali dvojci Kanade, Poljske, Danske, Francuske, Južnoafričke Republike, Bjelorusije, Rumunjske i Njemačke, pridruživši se posadama Novog Zelanda, SAD-a, Velike Britanije i Nizozemske.

Kroz repesaž se do četvrtfinala nisu uspjeli probiti David Šain i Mario Vekić u dvojcu. Oni su u svojoj skupini zauzeli treće mjesto (6:41.230) s minimalnim zaostatkom za prve dvije posade, finskom (6:40.360) i danskom (6:40.730), koje su izborile mjesto u četvrtfinalu.

Hrvati u četvrtfinalu

Tako su u konkurenciji za veliko finale ostali još samo Damir Martin u samcu, Luka Radonić u lakom samcu i braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće. Martina i Radonića četvrtfinalne utrke čekaju u srijedu, dok će se braća Sinković za mjesto u polufinalu boriti u četvrtak.