Sirijske izbjeglice dobit će pomoć i od Dinama. Vodstvo kluba podržalo Portovu inicijativu

Donirat će 1 euro od svake prodane ulaznice za utakmicu Dinamo-Arsenal

FOTO: AFP/AFP

Vodstvo GNK Dinama odlučilo je reagirati na poziv koji je stigao iz Porta u kojem je od predsjednika Uefe Michela Platinija zatraženo da svi klubovi koji igraju u grupnoj fazi Lige prvaka dio zarade od prodaje ulaznica doniraju za pomoć sirijskim izgbjeglicama.

‘Zaigrajmo za imigrante’

“GNK Dinamo se se odlučio uključiti u akciju ‘Zaigrajmo za imigrante’ i donirati 1 euro od svake prodane ulaznice za utakmicu prvog kola Lige prvaka Dinamo-Arsenal za pomoć izbjeglicama i imigrantima koji pokušavaju ući na europsko tlo”, stoji na službenoj klupskoj stranici.

[HUMANITARNA AKCIJA] GNK Dinamo se pridružuje inicijativi "Zaigrajmo za imigrante" koju su pokrenuli FC Porto i…

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Dienstag, 8. September 2015

Podsjetimo, Jorge Nuno Pinto da Costa, predsjednik nogometnog kluba Porto, uputio je u petak pismo Michelu Platiniju, predsjedniku Uefe, s inicijativom pomoći sirijskim imigrantima i izbjeglicama.

Portugalac je tom prilikom podsjetio kako je Uefa poznata po svojoj društvenoj odgovornosti, a posebno u kampanji “Ne rasizmu”, i da ne može stajati sa strane. Porto je najavio da će to, neovisno o reakciji Uefe, donirati po euro od svake prodane utakmice protiv Chelseaja. Predviđa se kako bi se skupilo oko 1,5 milijuna eura u 32 utakmice prva dva kola.