Skup legendi na Old Traffordu protekao u znaku napada u Parizu

David Beckham organizirao je humanitarnu utakmicu za pomoć djeci

FOTO: AFP

Zvijezde Velike Britanije i Irske slavile su s 3-1 protiv momčadi sastavljene od ostatka svijeta u Unicefovoj humanitarnoj utakmici, koju je na Old Traffordu organizirao David Beckham.

Dva je gola za pobjednike zabio Michael Owen, jedan Paul Scholes i to nakon ubačaja bivšeg suigrača Beckhama. Dwight Yorke dao je jedini gol za ostatk svijeta.

Legende

Na utakmici su sudjelovale igračke legende poput Ryana Giggsa, Luisa Figa, Clarencea Seedorfa, Roberta Piresa, Park Ji-sunga i Ronaldinha, a zbog terorističkog napada humanitarni dvoboj propustili su Zinedine Zidane i Patrick Vieira.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=-ZT-ZlJhpFE

“Razumijem zašto je Zizou odlučio propustiti utakmicu. Događaji u Parizu jako su ga potresli. Svi ovdje suosjećaju s njima i naša su srca sa svima u Parizu. Mislili smo da će ova utakmica biti otkazana kad smo čuli što se dogodilo. Strašno nam je bilo vidjeti što se dogodilo”, izjavio je Beckham.

https://twitter.com/br_uk/status/665591675050291200/photo/1

Sastavi:

Velika Britanija i Irska: David James; Jamie Carragher, John Terry, Sol Campbell, Phil Neville; David Beckham, Nicky Butt, Darren Fletcher, Ryan Giggs, Paul Scholes; Michael Owen.

Zamjene: David Seaman, Ashley Cole, Trevor Sinclair, Gary McAllister, Alan Smith, Michael Owen.

Ostatak svijeta: Edwin van der Sar; Cafu, Fernando Couto, Silvestre; Luis Figo, Clarence Seedorf, Robert Pires, Park Ji-sung, Ronaldinho; Patrick Kluivert, Ole Gunnar Solskjaer.

Zamjene: Raimond van der Gouw, Fernando Hierro, Landon Donavan, Dwight Yorke.