Slaven B.-Hajduk 0-1: Sušić donio pobjedu Splićanima, Kalinić postao rekorder kluba

Lovre Kalinić i osmu utakmicu zaredom sačuvao je mrežu netaknutom

18.10.2015., Koprivnica - 1. HNL, 13. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Tino Sven Susic. 
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U dvoboju 13. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Hajduka pobijedili Slaven Belupa s 1-0 (1-0) i vratili se na drugo mjesto ljestvice. Hajduk je došao do pobjede u borbenoj utakmici po teškom terenu u Koprivnici, a Splićani su u drugom dijelu propustili veliki broj prilika i za uvjerljiviju pobjedu.

Kelava i dalje prvi u HNL-u

Jedini gol na utakmici pao je u 42. minuti kada je nakon prodora Nikole Vlašića iz blizine Tino Sven Sušić pogodio mrežu. Splićani su u sudačkoj nadoknadi ostali bez isključenoga Mije Caktaša, a vratar Hajduka Lovre Kalinić i osmu utakmicu zaredom je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Kalinićev niz sada traje 721 minutu, a postao je i apsolutni klupski rekorder smijenivši Zorana Slavicu koji 711 minuta nije primio pogodak, no on se 1992. godine na vratima u prvenstvu izmjenjivao s Vatroslavom Mihačićem. Rekord HNL-a drži vratar Dinama Ivan Kelava s 950 minuta iz sezone 2012/13.

Navijači
Navijači PIXSELL

Hajduk je sada drugi s 26 bodova, bodom manje od vodećeg Dinama, te bodom više od trećeplasirane Rijeke. Pred 2500 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Bebek iz Rijeke.