Slaven Bilić će ući u povijest West Hama ako u subotu izbjegne poraz od Newcastlea

West Ham je posljednji put poražen 22. studenog na gostovanju kod Tottenhama

Slaven Bilić
FOTO: AFP

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić istinski je trenerski hit ove sezone u Premier ligi, a postat će još veći ako se u subotu uspije upisati u povijest svoga kluba West Hama.

Čekićari u 22. kolu engleskog prvenstva gostuju kod Newcastlea, a ukoliko pobijede ili odigraju neodlučeno, ostvarit će nešto što klubu još nije uspjelo od pokretanja Premier lige. Nikad dosad, naime, West Ham nije devet kola zaredom bio neporažen otkad se elitni razred engleskog nogometa igra prema sadašnjem formatu.

Zadnji poraz u studenom

Bilićeva je momčad posljednji put poražena 22. studenog na gostovanju kod Tottenhama (4:1), nakon čega je uslijedilo pet remija, pa potom tri pobjede. Osam je utakmica, dakle, londonski klub bez poraza, a izbjegne li ga i protiv Newcastlea (koji je pet kola bez pobjede), bit će to nova uspješna natuknica u Bilićevom životopisu.

Zanimljivo je da će Bilić povijesni uspjeh loviti protiv starog poznanika Stevea McClarena, bivšeg engleskog izbornika, kojeg je s Vatrenima dvaput pobijedio u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. Sredio je hrvatski stručnjak McClarena i u prvom dijelu aktualnog prvenstva kada je West Ham pred svojim navijačima slavio s 2:0 pogocima Dimitrija Payeta koji se nakon oporavka od ozljede polako vraća u sjajnu formu.

Menadžer godine?

“Želimo nastaviti niz neporaženosti. Premier liga nam je dovoljan motiv, igramo dobro i ako ostvarimo dobar rezultat u subotu, letvica će ostati jednako visoko ili će se dodatno podići. Newcastle je veliki klub unatoč lošim posljednjim sezonama. Očekujem dobru i tešku utakmicu na sjajnom stadionu”, rekao je Bilić na konferenciji za novinare.

Dodajmo ovome i da je treneru petoplasirane momčadi lige puno prostora posvetio dnevnik The Sun u članku pod naslovom Slaven Bilić bi mogao biti menadžer godine.

“Bilić nije bio prvi izbor za nasljednika Sama Allardycea prošlog ljeta, nije bio ni drugi, ni treći. Bio je nisko na listi. Međutim, sada svima pokazuje da su bili u krivu, uključujući i vlastite šefove koji su tražili rješenje drugdje prije nego što su se okrenuli Hrvatu”, navodi komentator The Suna.