Slaven Bilić rekao da je ova sezona specijalna za njegov klub koji mora privući ljude na (duplo veći) novi stadion

West Ham i Leicester susreću se u subotu u 2. kolu Premierlige u Londonu

FOTO: screenshot/bbc.com

Hrvatski trener i bivši izbornik naše nacionalne vrste Slaven Blić u intervjuu je za BBC progovorio o očekivanjima u ovoj sezoni, njegovoj prvoj na klupi engleskog West Hama. Ovo je zadnja sezona koju će taj klub odigrati na starom stadionu, Upton Parku, prije preseljenja na Wembley koji ima kapacitet od 90 tisuća mjesta, a dosadašnji dom West Hama imao je 35 tisuća, što je više nego duplo manje.

“Svaka sezona u Premier ligi je posebna za svaki klub. Ova je posebno specijalna za nas jer nam je zadnja na stadionu Upton Park, prije nego što se preselimo na novi stadion. Tako da nam je potrebna dobra sezona. Treba nam stabilnost i moramo privući ljude da nas gledaju na novom stadionu”, poručio je Bilić.

Hrvatski strateg pohvalio je svoje prethodnike, pogotovo zadnjeg trenera Sama Allardycea. “Napravio je sjajan posao i ostavio mi odličnu momčad”, izjavio je Bilić, čija je momčad u prvom kolu Premier lige svladala favorizirani Arsenal. “Nećemo se zanijeti zbog jednog ili dva dobra rezultata. Svaki tjedan nas očekuje novi izazov u možda i najtežoj ligi na svijetu, ali za to smo spremni”, rekao je hrvatski strateg.

Najavio sljedeći ispit

Nogometaše West Hama u 2. kolu engleskog prvenstva očekuje ogled protiv Leicestera. Obje su momčadi slavile na otvaranju Premierlige, a menadžer londonske momčadi Slaven Bilić spreman je preuzeti taktiku suparničkog kluba kojom bi inspirirao svoje igrače.

Tijekom konferencije za medije na kojoj je najavljivan ogled Bilićevog i kluba u kojem nastupa Andrej Kramarić, bivšem je izborniku hrvatske nogometne reprezentacije upućeno pitanje na koji će način inspirirati igrače za taj ogled. Konstantirano je pritom da je Leicesterov menadžer Claudio Ranieri svoju momčad motivirao puštanjem glazbe Kasabiana, inače rock-benda iz grada iz kojeg je i njegova momčad.

“Dobar izbor. Ako su tako igrali zbog Kasabiana onda ja sada neću ići na travnjak već u glazbeni dućan u kojem ću kupiti sve njihove CD-e”, našalio se hrvatski stručnjak uz dodatak da svojim nogometašima dopušta da sami izabiru vrstu glazbe koju vole slušati.

Bilić na odgovor nije trebao dugo čekati, a dobio ga je upravo od benda. Poručeno mu je pritom da će mu sami pokloniti i to sve svoje albume, no tek nakon završetka utakmice.