Bilić nakon prve utakmice na klupi West Hama proglašen arogantnim. Umislio je da je Special One, kažu

Igrao je protiv estonskog amaterskog kluba, a Bilić nije bio na klupi

FOTO: Screenshot/Twitter

Hrvatski trener Slaven Bilić u četvrtak je imao prvu utakmicu na svojoj novoj poziciji kao trener engleskog prvoligaša West Hama, a odmah je proglašen i arogantnim od strane trenera protivničkog tima. West Ham je igrao protiv estonskog kluba Lusitansa u prvom pretkolu Europske lige, ali Bilić na toj utakmici nije bio na klupi već je susret gledao s tribina, što je trener protivničke ekipe ocijenio jako arogantnim.

Lutsitans je momčad sastavljena od amaterskih igrača, ali njihov trener smatra da je Bilićev postupak svejedno bio nedopustiv: “Ovo me jako rastužilo. Mislim da je osjetio da mu mi nismo dovoljno važni da bude tamo, pokazao nam je nepoštovanje. On je trener West Hama i očekujem da bude na klupi. Bilić misli da je Special One. Neka dođe u Andoru. Nadam se da se takva stvar neće ponoviti”, prenosi Goal izjavu trenera Lusitansa Xavija Roure.

Na klupi londonskog tima umjesto Bilića bio je trener mlade momčadi West Hama Terry Westley, koji je stao u obranu hrvatskog stručnjaka: “Ne sjedi svaki trener na klupi, on i čelnik kluba raspravili su o ovome. Bilić je odradio govor pred igračima, pokazao je poštovanje prema utakmici. “Ne očekujem da će Bilić biti u Andori. To ne čudi s obzirom koliko ima posla, ne može biti na dva mjesta istovremeno”, poručio je.

Svoj postupak je prokomentirao i sam Bilić. Inzistira da nije htio pokazati nepoštovanje: “Nisam želio biti nepošten prema nikome, a pogotovo ne prema andorskoj momčadi, koju jako poštujem. Ali poštujem i Terryja, koji je trenirao ovu momčad i koju jako poznaje. Većina prve momčadi je u Irskoj zato smo donijeli odluku da to ovako napravimo”, rekao je.