Slaven Bilić (ponosan na napravljeno) obznanio odlazak iz Bešiktaša

Neću biti trener Bešiktaša u sljedećoj sezoni, potvrdio je hrvatski trener

FOTO: AFP/AFP

Slaven Bilić, hrvatski strateg na klupi Bešiktaša, počeo se opraštati od turskoga kluba čije nogometaše vodi od 2013. godine. Nakon što je rezultatom 0-2 izgubio derbi 33. kola tamošnjeg prvenstva od Galatasaraya, Bilić je prokomentirao utakmicu i priznao da je njegovoj karijeri u klubu stigao kraj.

– Suparnicima čestitam, a na svoje sam igrače ponosan. Igrali su dobro. Bili smo bolja momčad, stvarali smo prilike koje nismo realizirali, a oni su svoje dvije pretvorili u pogodak. Može se govoriti o tome da nismo imali sreće, ali očito je da nešto nedostaje kada se ovakve stvari ponavljaju. U ovako velikim utakmica sigurno je i da iskustvo igra ulogu, ali moje je mišljenje da nama nedostaje kvalitete – kazao je Bilić čija je momčad izgubila oba derbija od Galatasaraya i oba od Fenerbahčea i to uz kombiniranu razliku pogodaka 0-7.

Donesena odluka

– Razgovor s Upravom kluba je održan, a odluka u mojoj glavi donesena. Razgovor s igračima nam predstoji – dodao je Bilić vezano uz nastavak suradnje s trećeplasiranim klubom Turske, a na direktan upit o odlasku samo rekao:

– Sigurno je da ga neću na ovaj način, pred kamerama, objaviti. To ne bi bilo u redu.

West Ham čeka

Ipak, službena potvrda stigla je kasnije:

– Ponosan sam na sve napravljeno. Svaki sam dan, 24 sata u njemu i sedam dana tjedno kroz dvije godine pokušavao dati svoje najbolje. Cilj ovakvog kluba mora biti naslov prvaka, a moja je odgovornost što on nije osvojen. Neću biti trener Bešiktaša u sljedećoj sezoni.

Ako je vjerovati kladionicama, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i trener moskovskog Lokomotiva, karijeru će nastaviti u londonskom Premierligašu West Hamu, klubu čiji je dres nosio i kao igrao.