Novo pojačanje Dinama vjeruje kako će ostaviti bolji trag od prethodnika iz Slovenije

Jedan od razloga dolaska je što igrači odlaze iz Dinama u velike klubove

Sporting's midfielder Luis Carlos da Cunha "Nani" (L) vies with Maribor's midfielder Petar Stojanovic (R) during the UEFA Champions League football match Sporting CP vs NK Maribor at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on November 25, 2014.  AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / PATRICIA DE MELO MOREIRA
FOTO: AFP

Petar Stojanović, slovenski nogometni reprezentativac, novi je igrač zagrebačkog Dinama. Nedavno je 20-godišnjak, bivši igrač Maribora, potpisao petogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom, a javnosti će biti predstavljen u ponedjeljak. U razgovopru za slovenski sportski dnevnik Ekipa, Stojanović je objasnio kako je došlo do transfera i što je odlučilo da dođe u Zagreb.

Prema informacijama koje imaju ljudi dobro upoznati sa slovenskim nogometom, NK Maribor je dobio oko dva milijuna eura, a 700 tisuća eura bonusa moglo bi još doći ako se klub u sljedećih pet sezona uvrsti u skupinu Lige prvaka. Druga informacija govori da je riječ o 1,6 milijuna eura i 20 posto od sljedeće prodaje.

Obitelj i prijatelji pomogli u odluci

Stojanović je još prije godinu dana trebao otići u Hannover, ali je transfer propao. Sada se govorilo da su zainteresirani bili nizozemski AZ i belgijski Anderlecht, ali Dinamo je bio brži. Novinare Ekipe zanimalo je li bilo zadrške u odluci oko dolaska, jer Zdravko Mamić je jedan od razloga negativne slike Dinama u Sloveniji.

“Nije. Kada su mi prvi put rekli za zanimanje Dinama, ja sam pristao doći. Još sam mlad i savjetovao sam se s obitelji i prijateljima. Došli smo do zaključka da je Dinamo najbolja opcija za mene,” kazao je nogometaš koji je skupio i tri nastupa za reprezentaciju Slovenije.

Nije zaboravio da je jedan od razloga dolaska i mnogobrojni unosni transferi nakon kojih su Dinamovi igrači završili u velikim klubovima.

Želi ostaviti bolji trag od sunarodnjaka

“Znamo koliko je igrača Dinamo prodao u inozemstvo i u kakvim klubovima sada igraju. I to je bio jedan od razloga što sam se odlučio doći u Zagreb,” priznao je novi Slovenac u Dinamu koji će pokušati ostvariti zapaženiji rezultate od svojih prethodnika (Srečko Katanec, Stanislav Komočar, Primož Gliha, Gregor Židan, Boštjan Cesar, Zoran Pavlovič…)

Zanimalo je slovenske novinare je li svjestan da će, ako dođe do slabijih rezultata, zagrebačka publika prvo kritizirati strance. Čak je spomenuta činjenica kako je srpskog podrijetla, što, po novinaru Ekipe nije nevažna stvar.

“Vjerujem da ću pokazati dobre igre kao i u Mariboru i mislim da neće biti nikakvih poteškoća. Siguran sam da neću imati nikakvih problema što sam Slovenac. Morate znati da sam ja Slovenac, rođen u Sloveniji, član slovenske reprezentacije. Već sam odmarao na moru u Hrvatskoj i nikada nisam imao nikakvih problema,” kazao je 20-godišnji branič Stojanović.