Porto bi mladog Dinamovog veznjaka, kojeg za portugalske medije hvali njegov suigrač

Porto bi otkupio Ćorićev ugovor uz pomoć investicijskog fonda Doyen Sports

FOTO: PIXSELL

Ofenzivni vezni nogometaš zagrebačkog Dinama Ante Ćorić (18) mogao bi na ljeto otići u Porto za deset milijuna eura, objavio je u utorak portugalski sportski dnevnik A Bola.

Porto bi otkupio Ćorićev ugovor uz pomoć investicijskog fonda Doyen Sports koji se bavi ulaganjima u kupnju nogometaša, navodi isti izvor. Ante Ćorić ima ugovor s Dinamom do ljeta 2020. godine, a internetski portal Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procijenio je na pet milijuna eura.

Investicijski fond posuđuje novac Portu

Klub bi uložio dio novca u kupnju mladog hrvatskog reprezentativca, dok bi ostatak financirao Doyen Sports, registriran na Malti. Taj fond posuđuje klubovima gotovinu potrebnu za kupnju igrača, a u iduće tri godine očekuje povrat novca.

Doyen Sports je podružnica Doyen Groupa, kompanije sa sjedištem u Londonu, koja se bavi ulaganjima u sirovine i nekretnine na različitim svjetskim tržištima. Fond je 2011. godine sudjelovao u 40 milijuna vrijednom transferu kolumbijskog napadača Radamela Falcaa iz Porta u Atletico Madrid.

Pohvalio ga suigrač Goncalo Santos

Svoje mišljenje o Ćoriću za portugalske je medije Gonçalu Santosu. Portugalac je za svog suigrača imao samo riječi hvale.

“Pokazali smo mu vijesti koje pristižu iz Portugala, samo se nasmijao. Već neko vrijeme ga prate veliki klubovi poput Bayerna, Evertona, Borussije Dortmund… Puno se o njemu priča i piše, veliki europski klubovi su ga primijetili,” rekao je Gonçalo.

“Ako me bude pitao za savjet, reći ću mu da ode u Porto. To je jedan od najboljih klubova u Europi, stalno igra u Ligi prvaka i bori se za naslove. Bio bi to veliki napredak za njega. Još mora rasti i učiti, ali je jako dobar igrač,” završio je Portugalac koji je prije dolaska u Zagreb igrao za Estoril.