Španjolci misle kako je Hrvatska najslabija među polufinalistima i da im je ovo velika prilika

U 21 sat počinje polufinalni susret između Hrvatske i Španjolske

Players of Croatia celebrate their victory over Poland after  their Main Round 1 match of the Men's 2016 EHF European Handball Championships between Poland and Croatia in TAURON Arena of Krakow on January 27, 2016. 
Croatia won 37-23.   / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Marcin reporter iz Krakowa u svom je osvrtu na polufinale Europskog rukometnog prvenstva napisao kako smatra da je Hrvatska najslabija među četiri reprezentacije koje su se tamo plasirale.

“Hrvatska reprezentacija bila je bez ikakve nade za plasman u polufinale prije posljednje utakmice drugog kruga natjecanja. Onda joj je poraz Francuske od Norveške dao malu nadu koju su iskoristili protiv Poljske i došli do pobjede koju je izbornik Željko Babić nazvao čudom”, piše Marcin novinar te nastavlja:

Najmanje pokazali

“Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu pokazala najmanje od svih reprezentacija koje su u polufinalu te je naslabija. Izgubili su dvije utakmice, od Norveške i Francuske i samo su zahvaljujući lošim predstavama Francuza i Poljaka prošli dalje na gol razliku”, napominje Marcin reporter, te je potom malo detaljnije analizirao Hrvatsku.

“Izbornik Babić nije u Poljsku poveo Vorija, niti Babića, najboljeg vratara prošlog Svjetskog prvenstva, dok je Stepančić ozlijeđen”, piše pa nadodoje da kao najjaču stranu igre Babićevih izabranika vidi u obrani 5-1 i 3-2-1, te ubojitim kontranapadima iz kojih Hrvatska postiže 20 posto svojih golova, a pri tome se najviše ističe Štrlek.

Nadalje, smatra kako je Hrvatska primjer samouvjerenosti i kvalitete te je opasna kao i uvijek. Također podsjeća i na činjenicu da su brončanu medalju na posljednem Euru osvojili upravo protiv Hrvatske te napominje da im je ovo usprkos mnogim vrlinama njihovih protivnika velika prilika za plasman u finale.