Španjolska nogometna liga uvrstila Rakitića u idealnu momčad sezone

Rakitić je preuzeo odgovornost diktiranja igrom i organizacije šampionske momčadi

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac i član veznog reda Barcelonine nogometne momčadi Ivan Rakitić uvršten je u idealnu momčad u izboru španjolske nogometne lige. Jedan je od šestorice igrača iz redova španjolskih prvaka koji čine idealnih 11, dok su ostale mjesta popunili igrači Real Madrida, Valencije, Atletico Madrida i Seville.

Vrata idealne momčadi čuva Barcelonin golman Claudio Bravo, Čileanac koji je u 37 ligaških utakmica loptu iz svoje mreže vadio 19 puta.

U formaciji 4-4-3 obrambenim redom dominiraju igrači Barcelone, njih čak trojica. Uz Danija Alvesa na desnoj i Jordija Albu na lijevoj strani, te Gerarda Piquea na poziciji centralnog braniča smjestio se i Valencijin Nicolas Otamendi.

Ronaldo, Messi i Griezzman

Desnu stranu veznog reda drži Realov James Rodriguez, sredinu Sevillin Poljak Grzegorz Krychowiak, dok po lijevoj strani idealne momčadi prodire Rakitić za kojeg se kazuje da je ima sjajnu sezonu i da je u prvoj godini u klubu preuzeo odgovornost diktiranja igrom i organizacije šampionske momčadi.

U napadu je trojac iz tri prvoplasirane momčadi prvenstva. Najbolji strijelac lige Realov Cristiano Ronaldo (48 golova) postavljen je kao središnji napadač kojem je s desne Barcelonin Lionel Messi (43 gola), a s lijeve Atleticov Antoine Griezzman (22 gola).

Očekivano, trener idealne momčadi je Barcelonin Luis Enrique.