Spursi su dokazali da su veliki klub, svojom gestom dirnuli su legendarnog Kobeja Bryanta

U oproštaju od San Antonija, Bryant je zabio 25 poena

SAN ANTONIO,TX - FEBRUARY 6: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers shares a light moment with San Antonio Spurs head coach Gregg Popovich at AT&T Center on February 6, 2016 in San Antonio, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Ronald Cortes/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Kobe Bryant sinoć je zatvorio knjigu gostovanja u San Antoniju. Protiv Spursa je vodio mnogo bitki u Zapadnoj konferenciji, a izravni je “krivac” da San Antonio nema i više od pet naslova prvaka u eri Gregga Popovicha i Tima Duncana.

Ovacije cijele dvorane

Sedam puta susretali su se u doigravanju, Lakersi su bili uspješniji (4-3). No, Spursi su još jednom pokazali kako su velika i gospodska NBA organizacija, kad su Bryantu u čast pustili film s njegovim najvećim utakmicama. “Crna Mamba” nije ostala imuna na ovacije cijele AT&T dvorane u San Antoniju.

Veliki Kobe Bryant, koji igra svoju oproštajnu sezonu, a dvorane diljem lige, odaju mu priznanje za sve što je učinio za košarku, ostao je dirnut.

“Kad su nas Spursi ‘pomeli’ u doigravanju 1999., shvatio sam što nam treba da bismo postali prvaci. Pomogli su mi shvatiti od čega se sastoje pobjedničke momčadi”, kazao je Kobe koji je umalo pobijedio San Antonio na oproštaju.

Domaćini su ipak slavili 106:102, a gledatelji su mogli uživati u Bryantovih 25 poena.

Treći na ljestvici strijelaca

Ima se za čim osvrnuti, s Lakersima je osvojio pet naslova prvaka, a na vječnoj ljestvici strijelaca, na trećem je mjestu preskočio svog uzora i najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana.