Srbi veleposlaniku Albanije htjeli uručiti prosvjednu notu zbog kamenovanja busa, on to odbio

Šef FSS-a Karadžić kaže da je odigravanje utakmice postalo upitno

FOTO: screenshot/youtube

Nakon što je u Tirani kamenovan autobus sa srpskim nogometnim reprezentativcima, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije hitno je pozvalo veleposlanika Albanije Iljira Boćku kojemu je željelo uručiti prosvjednu notu zbog tog incidenta, javlja Tanjug.

B92 javlja da se Boćka odbio odazvati pozivu ministarstva i primiti srpsku prosvjednu notu uz obrazloženje “da se ništa nije dogodilo”.

Zahtjev Srbije

U priopćenju tog srpskog ministarstva navedeno je da incident svjedoči o ozbiljnim propustima albanskih službi oko organizacije utakmice između Albanije i Srbije koja se igra u četvrtak navečer. Naglašava se da Srbija očekuje i zahtjeva da se njihovoj nogometnoj reprezentaciji osigura siguran boravak u Albaniji i normalno odigravanje susreta te da krivci za incident najbrže moguće budu pronađeni i odgovarajuće kažnjeni.

Podsjetimo, večeras je u Tirani kamenovan autobus u kojemu su se nalazili srpski reprezentativci. Autobusu je u napadu razbijeno staklo, a nitko od igrača nije ozlijeđen.

Igrači u šoku

Nakon napada na autobus predsjednik Srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić rekao je da je odigravanje utakmice postalo upitno. Za RTS on je izjavio da je srpsku delegaciju zvao premijer te države Aleksandar Vučić te da razgovaraju s ministrom sporta Vanjom Udovičićem. Također, otkrio je da mu direktor albanske policije jamči da više neće biti sličnih incidenata.

Karadžić je u svojoj izjavi za RTS naglasio da su igrači u šoku nakon huliganskog napada.