Darijo Srna potvrdio da situacija u reprezentaciji nije bajna i obećao više o tome reći nakon Malte

'Mi za svoju državu igramo s ponosom i veseljem', poručio je Srna

27.03.2015., Zagreb, Maksimir - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice s Norveskom za Euro 2016. Darijo Srna.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometne reprezentacije će u subotu protiv Bugarske na Maksimiru, pa tri dana nakon toga na Malti, tražiti proboj među momčadi koje će nastupiti na Europskom prvenstvu. Sljedeće godine domaćin će mu biti Francuska, a Hrvatskoj će se trebati poklopiti neke situacije da ondje pronađe svoje mjesto.

Za početak, prava na ispuštanje bodova Hrvatska više nema. Dva boda više u odnosu na trećeplasiranu Hrvatsku ima Norveška na drugom mjestu ljestvice kvalifikacijske Skupine H, dok je vodeća Italija na četiri boda prednosti.

Najbolji kad je najteže

Hrvatska će na Maksimiru protiv Bugarske igrati pred praznim tribinama što je posljedica Uefine kazne dobivene zbog ‘slučaja svastika‘. Taj je ogled, kao i onaj sljedeći, najavio kapetan reprezentacija Darijo Srna riječima:

“Takva je situacija, specifična. Svi znamo da nije ugodno ni lijepo igrati pred praznim tribinama, no što je – tu je. Znamo koji je cilj pred nama, maksimalnih šest bodova, i vjerujem da Hrvatska uvijek pokazuje svoje najbolje lice kada je najteže. Tako će biti i protiv Bugarske od prve minute.”

Svjestan je Srna da niti maksimalni bodovni učinak iz dviju utakmica ne jamči Hrvatskoj Euro 2016.

Veliko povjerenje

“Gledat ćemo samo sebe, a ostalo kako bude. Uvijek sam dobro igrao protiv Bugarske i sigurno ću opet dati sve od sebe, no rezultat je jedini važan, on nas ostavlja u utrci za Europsko prvenstvo, a mi za svoju državu igramo s ponosom i veseljem”, objasnio je dodavši da novi izbornik Ante Čačić “ima veliko povjerenje u nas, kao i mi u njega, te želimo igrati svoj nogomet, vratiti sami sebi samopouzdanje i vratiti se na pobjedničke staze.”

Ipak, morao je kapetan reprezentacije priznati još jednu stvar, a to je da situacija u i oko reprezentacije nije idealna. No, nije želio previše govoriti na tu temu, poručio je tek da će više kazati po završetku utakmice na Malti:

“Nakon Malte možemo pričati o situaciji koja nije baš bajna, a sada samo o predstojećim utakmicama.”