Srna je izjavio da kod nas nije sjajna atmosfera, a ista takva muči i bugarskog izbornika

'Rasterećeni smo i zbog toga ćemo sutra biti još i bolji', misli Petev

Bulgaria's Head Coach Ivaylo Petev gestures during the EURO 2016 Group H match between Bulgaria and Norway on September 3, 2015 at the Vassil Levski stadium in Sofia. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
FOTO: AFP

Pred Hrvatskom su još dvije utakmice kvalifikacijskoga ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo. Prije gostovanja na Malti, hrvatska nogometna reprezentacija morat će svladati u subotu na Maksimiru Bugarsku želi li ostati u prilici za odlazak na europsku smotru.

Atmosfera u reprezentaciji nije bajna, priznao je to i kapetan momčadi Darijo Srna, no tri boda su imperativ koji se mora ostvariti. No, o tom će se nešto morati pitati i Bugare koji na Maksimir stižu rasterećeni, no niti u njihovim redovima nema previše razloga za smijeh.

“Atmosfera nije neka obzirom na rezultate, ali vratit ćemo timski duh i pokazati drugačije lice. Nemamo imperativ, ali to samo može biti pozitivno. Rasterećeni smo i zbog toga ćemo sutra biti još i bolji”, poručio je izbornik Bugarske Ivajlo Petev.

Euro u teoriji

Bugarska u teoriji može do trećeg mjesta ljestvice i doigravanja za odlazak u Francusku, no trebat će joj za to dvije pobjede i dva poraza Hrvatske, te bolji međusobni ogled protiv sljedećeg suparnika. Prvoj pobjedi nadat će se pred praznim tribinama u Zagrebu.

” Tri utakmice u karijeri sam igrao bez gledatelja, to je gubitak za nogomet, što drugo reći”, zaključio je Petev.