Srpski list Kurir prilično je žestoko napao HRT jer nisu prikazali dodjelu medalja na svjetskom prvenstvu

Srpski mediji popratili su uspjeh svoje reprezentacije s puno euforije

Gold medallists of team Serbia celebrate during the medal ceremony on day fifteen of the 16th FINA World Championships at the Water Polo Arena on August 8, 2015 in Kazan, Russia. AFP PHOTO / ROMAN KRUCHININ
FOTO: AFP

Hrvatski vaterpolisti osvojili su srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kazanju nakon poraza od Srbije 4-11. Iako je izbornik Ivica Tucak prije utakmice govorio da Barakude imaju izglede protiv najjače svjetske reprezentacije, Hrvatska je samo u prvoj četvrtini konkurirala Srbiji. Glavni problem bila je realizacijan u napadu.

Srpski mediji popratili su uspjeh svoje reprezentacije, očekivano s puno euforije. Blic u ekstu pod naslovom ‘Srbi deklasirali Hrvate’ piše kako su navijači blokirali promet u centru Beograda te da je Hrvastka prošla kao i svi njeni protivnici na prvenstvu.

Osuda HRT-a

“Srbije je u potpunosti nadigrala rivala i zaskluženo stigla do petog zlata!, piše B92, dok Kurir pod naslovom ‘Delfini u povijesnom finalu udavili barakude’ pobjedu opisuju kao tsunami u bazenu.

Kurir je također napad HRT jer nisu prenosili ceremoniju dodjele medalja.

“Bruka i sramota hrvatske televizije: HRT isključio prijenos dodjele medalja!!, stoji u nalsovi Kurirovog članka uz napomenu da se ne zna iz kojeg razloga se HRT odlučio na ovakav poteza te da se pretpostavlja da nisu željeli da se čuje intoniranje himne Bože pravde.

kurir

‘Srbija je u finalu demolirala Hrvatsku sa 11:4 i osvojila titulu prvaka svijeta’ završava Kurirov tekst.