Vaterpolisti stigli u Zagreb, Tucak i Pavić kažu da je ostvaren veliki rezultat

" Imali smo priliku za zlato, no Srbi su bili bolji i čestitamo im", kazao je Pavić

09.08.2015., Zagreb - Docek hrvatske vaterpolske reprezentacije u Zracnoj luci Zagreb nakon povratka iz Kazana gdje su na svjetskom prvenstvu osvojili drugo mjesto. Izbornik Ivica Tucak, Josip Pavic. 
Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti vratili su se sa Svjetskoga prvenstva koje se održavalo u Kazanju okićeni srebrnim medaljama. Peto je ovo odličje hrvatske izabrane vrste vaterpolista sa isto toliko posljednjih svjetskih prvenstava.

Uz tri bronce i jedno zlato, na red je došla srebrna medalja poslije poraza 11-4 u finalu od Srbije. Sasvim razumljivo, izbornik reprezentacije Ivica Tucak bio je zadovoljan napravljenim u Rusiji:

“Pomiješane su emocije sreće, radosti i tuge zbog tog poraza kojeg smo pretrpjeli u finalu, ali rekao sam odmah, netom po završetku utakmice da je u ovome trenutku Srbija bila bolja momčad od nas i treba im čestitat. Mi smo napravili sjajan rezultat za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Sretan sam i radostan što sam na čelu ove reprezentacije i nadam se da je ovo samo jedan usputni korak.”

Ponos i sreća sve su veći

09.08.2015., Zagreb - Docek hrvatske vaterpolske reprezentacije u Zracnoj luci Zagreb nakon povratka iz Kazana gdje su na svjetskom prvenstvu osvojili drugo mjesto. Josip Pavic.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Isto razmišlja i golman Josip Pavić koji je u mikrofon HRT-a izjavio:

“Što ide vrijeme dalje, tuga je sve manja i manja, a ponos postaje sve veći. I sreća što smo osvojili srebro, petu medalju za redom na Svjetskom prvenstvu. Imali smo priliku za zlato, no, realno, Srbi su bili bolji i čestitamo im. Na nama je da se vratimo još jači i još bolji i da im pokušamo u sljedećim utakmicama pobijediti.”