Statistika dokazala da je Arsenal ipak dosadnija momčad od Chelseaja

Opta je objavila podatke koji dokazuju da vodeća momčad nije tako dosadna

FOTO: AFP

Nakon što su navijači Arsenala tijekom nedjeljnog derbija provocirali Chelseajeve igrače da igraju dosadan nogomet, na što im Jose Mourinho nije ostao dužan, Opta je objavila podatke koji ipak dokazuju da vodeća momčad Premier lige i nije tako dosadna.

Naime, nogometaši oba kluba su o ovoj sezoni uputili 185 udaraca prema protivničkim vratima, ali je Chelsea postigao dva gola više. Osim toga, Chelsea je postigao sedam pogodaka više od Arsenala iz igre, ali i pet manje iz prekida.

Igra se za golove, ne za ljepotu

Podsjetimo, Arsene Wenger u 13 utakmica protiv Mourinha još nije upisao niti jednu pobjedu. Uz to je često kritizirao Portugalca zbog stila igre njegovih momčadi. Mouinho mu je nakon nedjeljne utakmice poručio da se posjedom lopte i lijepim nogometom ne pobjeđuje jer se broje samo golovi.

– Da, dosadno je 10 godina bez titule. To je dosadno. Baš sad razmišljam, čekati i čekati titulu 10 godina jako je dosadno. Dosadna je momčad koja igra kod kuće i ne može postići pogodak – izjavio je Mourinho te je dodao kako je dosadna momčad druga po broju postignutih golova u Premierligi i ima najbolju gol razliku.

– Samo najbolja momčad može biti na vrhu od početka sezone – jasan je portugalski trener.