Sterling prešao u City i postao najskuplji engleski nogometaš u povijesti, Van Persie prešao u Fenerbahče

Potpisati će ugovor na četiri godine uz tjednu plaću od 278.000 eura

Newcastle United’s Dutch defender Daryl Janmaat (L) vies with Liverpool’s English midfielder Raheem Sterling during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on April 13, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, […]
FOTO: AFP

Napadač engleske nogometne reprezentacije Raheem Sterling (20) napustio je redove Liverpoola i za 68 milijuna eura odštete preselio je u Manchester City.

Mladi napadač će za City potpisati ugovor na četiri godine uz tjednu plaću od 278.000 eura. Ovim transferom Sterling je postao najskuplji engleski igrača u povijesti, te drugi najskuplji Britanac nakon Velšanina Garetha Balea koji je 2013. preselio u Real Madrid iz Tottenhama za 90 milijuna eura.

Sterling je bio član ‘redsa’ od 2012. godine kada je stigao na Anfield iz Queens Park Rangersa. Sterling je Jamajčanin rođen u Kingstonu, ali je igrao za sve uzraste engleske reprezentacije. U seniorskom sastavu je sakupio 16 nastupa i jedan pogodak.

S druge strane Manchestera, one crvene, odlazi Robin van Persie. Nizozemac će nastaviti karijeru u Turskoj u Fenerbahčeu. Turci će Manchester Unitedu platiti oko 5 milijuna eura, a van Persie bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/620146591924625408/photo/1