Nakon derbija prijavljen je Ljubo Pavasović Visković, prijetio je sucu utakmice Bruni Mariću

Privedene su 64 osobe, skupina navijača Hajduka i Dinama sukobila se u Dugopolju

FOTO: PIXSELL

Zbog sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima i sprečavanja narušavanja javnog reda i mira policija je u Splitu u subotu, na dan derbi utakmice 10. kola Prve HNL između Hajduka i Dinama privela ukupno 64 osobe, doznaje se u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj u subotu navečer.

Među privedenima je i devet osoba kod kojih je prije i za vrijeme utakmice pronađeno ukupno 83 pirotehničkih sredstava. Dvadeset i jedna osoba iz navijačkih skupina Hajduka i Dinama privedena je zbog sukoba u Dugopolju pola sata prije početka utakmice, a nakon brze intervencije policije odvedeni su u postaju i nad njima se obavlja kriminalističko istraživanje, ali nisu primjećene tjelesne ozljede, kazali su u splitskoj policiji.

Na razgovoru Ljubomir Pavasović Visković

Oko 16 sati u Karamanovoj ulici u Splitu teško je ozlijeđena šaka jednog maloljetnika, a jedna je osoba lakše ozlijeđena od eksplozije pirotehničke naprave za koju se sumnja da ju je izazvala ozlijeđena maloljetna osoba, rekli su policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Policija u vezi ovog događaja obavlja izvide radi utvrđivanja činjenica, a o eksploziji ovog pirotehničkog sredstva policija je izvjestila i nadležno Državno odvjetništvo.

Na tribinama su izbili neredi
Na tribinama su izbili neredi PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama nakon utakmice Hajduk – Dinamo u splitsku je policiju na razgovor pozvan predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubomir Pavasović Visković zbog sumnji da je verbalno prijetio sucu utakmice Bruni Mariću.