Suradnik FARE-a rekao da hrvatsku reprezentaciju neće izbaciti (ali zato očekuje kombinaciju drugih kazni)

Stevanović je najavio kombinaciju praznog stadiona i oduzimanja bodova

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na
Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H,
6. kolo, Hrvatska - Italija. 
Prazna istocna tribina
Photo:/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Zoran Stevanović iz udruge FARE prokomentirao je kakvu bi kaznu Hrvatska mogla dobiti od Uefe zbog svastika na terenu Poljuda na utakmici Vatrenih i Italije i rekao da ne očekuje izbacivanje reprezentacije Lijepe naše.

Stevanović je u emisiji Hrvatska uživo na HRT-u prokomenitirao koga smatra odgovornim za kukasti križ na Poljudu: “Odgovornost je od svih nas, a od HNS-a koji je organizator je najveća. Uvijek je organizator kriv. Najlošije je što nitko ne želi priznati krivicu i svi se drže kao da su klut ličnost, nedodirljivi i nepogrešivi”, rekao je.

Stevanović najavljuje kombinaciju

Član FARE-a otkrio je kakvu kaznu iz Uefe očekuje: “Vjerojatno će se ići na jednu kombinaciju. Prerigorozno bi bilo da nas se izbaci, iako imamo dosje koji traje već pet-šest godina. Loše je što nas UEFA već godinama prati i ušpozorava, a mi se stalno oglušujemo, dok ne eskalira do jedne eksplozije”, rekao je Stevanović.

Hrvatska će biti teško kažnjena, ali ne izbačena, poprilično je uvjeren Stevanović: “Sigurno će biti kombinacija financijske kazne, praznog stadiona i oduzimanja dijela bodova”, poručio je.