Dinamo u srijedu igra doigravanje za Ligu prvaka, a Uefa je maloprije objavila ime glavnog suca

Sudio je prijateljski ogled Norveške i Hrvatske 2012. godine u Oslu

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Ruski 36-godišnji sudac Sergej Karasjov dijelit će pravdu na prvoj utakmici posljednjeg pretkola Lige prvaka u kojoj će albanski prvak Skenderbeu u Elbasan Areni ugostiti zagrebački Dinamo, određeno je u ponedjeljak u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

Karasjov se na Fifinoj sudačkoj listi nalazi od 2010. godine, a ovo će mu biti prvi put da sudi nogometašima Dinama. Prije četiri godine dijelio je pravdu na utakmici pretkola Europske lige Split – Fulham koja je završila 0-0, a sudio je prijateljski ogled Norveške i Hrvatske 2012. godine u Oslu. Rezultat je bio 1-1.

Sudio u Ligi prvaka

Prošle je sezone sudio dvije utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka, Malmo – Olympiakos 2-0 i Schalke – Sporting 4-3, a na ovoj drugoj je podijelio tri žuta i jedan crveni karton te dosudio dva kaznena udarca, po jedan za svaku stranu.

Utakmica Skenderbeu – Dinamo na rasporedu je u srijedu, s početkom u 20 sati i 45 minuta, a Karasjovu će pomagati sunarodnjaci Anton Averjanov i Tihon Kalugin na bočnim stranama igrališta te Sergej Lapočkin i Mihail Vilkov iza vrata.