Sve je izglednije da dvojica napadača iz Bundselige ipak neće prijeći u Real Madrid

Zidane želi staviti pritisak na jedinog na toj poziciji u klubu, Karima Benzemu

Real Madrid's new French coach Zinedine Zidane (C) runs past Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (R) during his first training session as coach of Real Madrid at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on January 5, 2016. Real Madrid legend Zinedine Zidane promised to put his "heart and soul" into managing the Spanish giants after he was sensationally named as coach following Rafael Benitez's unceremonious sacking. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Francuski trener na klupi Real Madrida, Zinedine Zidane, nedavno je dao do znanja da će tijekom ljeta doći do velikih promjena u svlačionici. Osim igrača, rekao je Zidane, možda će doći i do promjene na klupi. No, to za sada nije predmet špekulacija. Međutim, tko će doći u Madrid kako bi klub postao konkurentan rivalima iz Barcelone uvijek je zanimljivo.

Dva imena koja se u posljednje vrijeme najčešće spominju napadači Bayerna i Borussije Dormtund, Robert Lewandowski i PierreEmerick Aubameyang. Ali kako stvari sada stoje njih dvojica ostat će i sljedeće sezone u svojim klubovima.

Želi ostvariti san

Naime, afrički nogometaš godine, unatoč izjavama da mu je želja igrati za Real kako bi ostvario san svoga djeda, a ujedno i svoj, izjavio je u intervjuu za njemački Kicker kako nema problema s ostankom u Dortmundu do daljnjega.

“Grad je lud za nogometom. Posljednjih godina najposjećeniji smo klub u Europi. Grad je siguran i moja se obitelj ovdje osjeća kao kod kuće”, rekao je Aubameyang te je nastavio:

“Nikada nisam skrivao želju da bih volio igrati za Real, ali nisam bez razloga produljio ugovor s klubom do 2020. Ovdje se osjećam vrlo dobro”. Njegove riječi sigurno nisu ohrabrujuće za navijače Reala iako je AS već objavio da su se dvije strane već dogovorile, te da je preostao još dogovor s Dortmundom, koji za njega raži 100 milijuna eura.

https://www.youtube.com/watch?v=iU1pL6qzWxE

S druge strana, još jedna od navodnih želja vodstva Reala primila je vijest da je poljski napadač Robert Lewandowski, kako tvrdi Bild, produljio ugovor s Bayernom do 2021.

Ostaje zbog Ancelottija

“Lewandowski nije u najboljim odnosima s Pepom Guardiolom pa su Real Madrid i njegov menadžer pokušali nagovoriti Bayern da postignu sporazum. No, Pep sada odlazi i Ancelotti će ga zamijeniti što je bilo dosta kako bi igrač promijenio mišljenje”, piše Bild.

https://www.youtube.com/watch?v=O7TYB-81a4U

Ovo znači da će Madriđani morati krenuti u novu potragu za napadačem, koji bi prema Zidaneovim željama, staviti pritisak na jedinog na toj poziciji u klubu, Karima Benzemu. Ime koje se nametnulo prije par dana je ono Belgijca Romelua Lukakua.

https://www.youtube.com/watch?v=eewlcYUiS9A