Čovjek koji je Hrvatskoj na Maksimiru dao dva gola mogao bi postati glavna zvijezda prijelaznog roka

Tada je imao 19 godina i tek je počeo graditi karijeru u Premier ligi

11.10.2013., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Belgija. Ivan Rakitic, Luka Modric, Axel Witsel, Romelu Lukaku. 
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Belgijskog nogometaša Romelua Lukaku hrvatska javnost najviše pamti po dva gola koja je dao na Maksimiru u jesen 2013. u dresu reprezentacije tijekom kvalifikacijskog susreta za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Tada je imao 19 godina i tek je počeo graditi karijeru u Premier ligi gdje je prošao put od neželjenog do jednog od najpoželjnijih napadača. Naime, Belgijac je 2011. godine iz Anderlechta došao u Chelsea. Tamo je proveo tri godine od kojih dvije na posudbi.

Unatoč tomu što je smatran nasljednikom Didiera Drogbe, Jose Mourinho nije mu ukazao povjerenje te je 2014. odlučio prodati ga u Everton, što se pokazalo možda i najvećom pogreškom Portugalca.

Da je tomu tako dovoljno govori podatak da je u 37 utakmica u svim natjecanjima ove sezona 22-godišnjak dao 25 golova dok je njih šest namjestio suigračima.

Želje oca

Zbog toga će biti na meti mnogih velikana nadolazećeg ljeta, pogotovo ako formu iz Engleske prenese i na Europsko prvenstvo. Njegov otac Roger Lukaku već ga nudi velikanima poput Manchester Uniteda ili Bayerna, s tim da bi želio da njegov sin završi kod njemačkih prvaka samo u slučaju da se riješe Roberta Lewandowskog jer zna da bi u suprotnom mladi Belgijac bio osuđen na klupu.

Sam napadač također smatra da je vrijeme da napusti Everton i da zaigra s velikanima u Ligi prvaka.

“To je sljedeći korak za mene. Ovog ljeta napunit ću 23 godine i mislim da bi bilo lijepo igrati u Ligu prvaka od sljedeće sezone”, izjavio je Lukaku za Sky Sports te je prokomentirao izjave svoga oca.

https://twitter.com/BigRom10/status/714111906257182720

Ronaldo uzor

“To je njegovo mišljenje. Mislim da su to klubovi koje on voli, no ja imam menadžera koji se u ovom trenutku bavi tim stvarima. Želim samo biti dobar i pomagati suigračima da pobjeđuju”, poručio je Belgijac. Osvrnuo se i na mogućnost povratka u Chelsea.

“Nemam što dokazivati. Nastavio sam dalje kao i oni. Taj transfer ej bio dobar i za njih i za mene. Oni su osvojili prvenstvo, a ja sam postao bolji nogometaš. Vidjet ćemo što budućnost nosi”, zaključio je Lukaku.

Napadač Evertona izjavio je i kako je Cristiano Ronaldo inspiracija današnjim nogometašima, a upravo će protiv njegova Portugala igrati sljedeću utakmicu, a to je u utorak u prijateljskom susretu njihovih reprezentacija.

U međuvremenu, The Sun je objavio kako će možda oni postati i suigrači u Real Madridu, jer su Španjolci navodno pripremili 75 milijuna eura za njega.