Svi napadaju Dejana Lovrena, a on je prema analizi najbolji branič u Engleskoj

Ivan Rakitić je na 6. mjestu među najboljim defanzivnim veznim igračima

FOTO: PAUL ELLIS/AFP

Nova analiza nogometnog opservatorija CIES, koji prati nogometnu statistiku, otkriva da je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren unatoč čestim kritikama ove sezone, najbolji branič u engleskoj Premier ligi, dok je zauzeo ukupno 12. mjesto u najboljih pet liga u Europi. Kriteriji koje je analiza uzela u obzir su udarci, stvaranje prilika za suigrače, sposobnost stvaranja opasnih situacija i uspješnost u duelima s protivnikom, posjed lopte i uspješnost dodavanja te sposobnost otklanjanja opasnosti pred svojim golom.

I Rakitić među najboljima

Osim Lovrena još jedan hrvatski reperzentativac našao se u rezultatima analize. Riječ je o Ivanu Rakitiću koji je na šestom mjestu među najboljim defanzivnim veznim igračima. Najbolji napadač je inače, Lionel Messi, Thiago Silva je najbolji branič, Dani Alves bek, James Rodriguez je nabolji ofanzivni vezni, dok je najbolji defanmzivni vezni Cesc Fabregas.

ciesPodsjetimo, Dejan Lovren ponovno se našao na udaru navijača zbog lošeg nastupa u posljednjoj utakmici kapetana Stevena Gerrarda na Anfielfu. Liverpool je izgubio od Crystal Palaca 3:1, a poslije utakmice navijači su bili izrazito kritični prema hrvatskom reprezentativcu te su ga optužili da su upropastili kapetanovu oproštajnu utakmicu.