Portal 101greatgoals uvrstio je Dejana Lovrena među 10 najgorih pojačanja

Na prvom mjesto se nalazi njegov suigrač iz Liverpoola Mario Balotelli

FOTO: AFP

Portal 101greatgoals.com napravio je listu deset najgorih pojačanja u upravo završenoj sezoni Premier lige. Među njima se nalazi i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Branič Liverpoola stigao je kao veliko pojačanje iz Southamptona. Klub je za njega izdvojio velikih 20 milijuna funti. Međutim, zbog učestalih pogrešaka u obrani ubrzo se našao na udaru navijača i nogometnih stručnjaka.

CIES-ova analiza

Ipak, prema analizi nogometnog opservatorija CIES Lovren je proglašen najboljim braničem u Engleskoj. Kriteriji koje su oni uzeli su udarci, stvaranje prilika za suigrače, sposobnost stvaranja opasnih situacija i uspješnost u duelima s protivnikom, posjed lopte i uspješnost dodavanja te sposobnost otklanjanja opasnosti pred svojim golom.

Samo par dana kasnije portal za nogometnu statistiku Squawka uvrstio ga je u najgoru momčad sezone. U opisu njegove tek završene sezone Squawka navodi da je ona bila sramotna pa je to pojasnila sljedećom statistikom: napravio je najviše ključnih obrambenih pogrešaka u cijeloj ligi, šest. Njegova je krivnja, nastavlja se, i što je Liverpool rano ispao iz Europske lige. Unatoč poraznoj sezoni hrvatskog braniča, on ipak nije najgore pojačanje. 101greatgoals.com na prvo mjesto je smjestio njegovog suigrača Marija Balotellija.

https://www.youtube.com/watch?v=cZiYeQcaQXY