Švicarci su potvrdili da su otkrili više od 100 sumnjivih transakcija u Fifi

Transakcije se odnose na dodjelu Svjetskih prvenstava u Rusiji i Kataru

FOTO: AFP

Švicarski istražitelji otkrili su više od 100 sumnjivih transakcija koje se odnose na dodjelu domaćinstva Svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022. godine. Švicarski ured državnog odvjetnika (OAG) koji istražuje korupciju u vrhu Međunarodne nogometne federacije (FIFA), potvrdio je kako broj sumnjivih transakcija neprestano raste. “Do prošlog mjeseca je otkriveno 80 sumnjivih transakcija, a sada je ta brojka 103,” poručili su iz OAG-a.

Rusija i Katar demantirali

Domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine Rusija, te Katar koji je dobio organizaciju SP-a četiri godine kasnije još jednom su demantirali sve optužbe i navode o korupciji.

Oglasio se i Francois Carrard, poznati švicarski odvjetnik koji je imenovan čelnikom radne skupine za reformu FIFA-e. Ovaj bivši izvršni direktor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) kazao je u razgovoru za švicarske novine La Matin Dimanche kako predsjednik u odlasku Sepp Blatter ima nepravedan tretman. “Blatter ima nepravedan tretman u svjetskim medijima. Ako govorimo o korupciji, imam cijelu optužnicu na stolu, i nigdje se ne spominje Blatterovo ime,” kazao je Carrard.