Nikola Kalinić vrlo brzo potpisuje za Fiorentinu (i postaje 4. Hrvat u tom klubu)

Njegov sadašnji klub, Dnjipro, će dobiti šest milijuna eura za transfer

Dnipro's forward from Croatia Nikola Kalinic (R) fights for the ball with Napoli's midfielder from Italy Christian Maggio during the UEFA Europa League semi final first leg football match SSC Napoli vs FK Dnipro Dnipropetrovsk on May 7, 2015 at the San Paolo Stadium in Naples.AFP PHOTO / CARLO HERMANN
FOTO: AFP

Hrvatski napadač Nikola Kalinić vrlo brzo će postati igrač talijanskog prvoligaša Fiorentine, javlja tamošnji portal Tuttomercato. Kalinić će tako napustiti svojsadašnji klub, ruski Dnjipro, koji bi za taj transfer trebao dobiti oko šest milijuna eura.

Hrvatska kolonija

Ako do transfera dođe, Kalinić će postati četvrti Hrvat u Fiorentini. U klubu koji domaće utakmice igra na Artemio Franchi stadionu već se nalaze Milan Badelj, Ante Rebić i Ricardo Bagadur.

Podsjetimo, već smo pisali da se navodi da su Talijani zadovoljni igrama koje 27-godišnji napadač prikazuje u dresu Dnjipra i da u njemu vide moguću zamjenu za otišlog Maria Gomeza. Navodno posebno na njegovom dovođenju inzistira trener momčadi Paulo Sousa kojega je Kalinić impresionirano finalnom utakmicom Europske lige. Natjecanje je u prošloj sezoni osvojila Sevilla 3-2 pobjedom, a prvi pogodak za poraženu ukrajinsku momčad zabio je upravo hrvatski napadač.

https://www.youtube.com/watch?v=hibc12olkok

U prošloj sezoni 19 golova

Kalinić je u uvodna tri kola ukrajinskog prvenstva postigao već tri pogotka, dok je u ligaškom dijelu prošle sezone nastupio u 23 susreta uz učinak od 12 golova i dvije asistencije. Prošireno na ostala natjecanja, sezonu je zaključio s 19 pogodaka (dodao pet u Europskoj ligi i dva u Kupu).