Talijani skupo platili bod u Splitu (De Silvestri pauzira i do osam mjeseci)

U sastav talijanske reprezentacije vraća se Daniele De Rossi

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Mario Mandzukic, Lorenzo De Silvestri.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Talijanska nogometna reprezentacija odnijela je bod sa splitskog stadiona u utakmici 6. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Francuska, ali i skupo platila tih 1-1 protiv hrvatskih nogometaša. Naime, popis ozlijeđenih u talijanskoj svlačionici sve je veći.

Već za utakmicu protiv Hrvatske izbornik Antonio Conte morao je s popisa kandidata prekrižiti petoricu svojih igrača (De Rossi, Chiellini, Barzagli, Verratti i Zaza), a sada je taj spisak dodatno produžen pred prijateljski ogled protiv Portugala koji je na rasporedu u utorak. Tijekom utakmice na Poljudu zamjenu je tražio pouzdani vratar Gianluigi Buffon koji će se zbog boli u koljenu radije okrenuti terapijama nego susretu bez rezultatskog značaja.

Povratak De Rossija

I dok je ozljeda Juventusovog golmana lakše prirode, duga je pauza pred Lorenzom De Silvestrijem kojeg ozljeda prednjih križnih ligamenata i meniskusa desnog koljena s travnjaka mogu udaljiti i do osam mjeseci.

Prema informacijama iz Italije, u sastav za utakmicu protiv Portugala trebao bi se vratiti Daniele De Rossi.