Talijanski prvoligaš Udinese je upravo potvrdio dovođenje Hajdukova veznjaka Andrije Balića

Nagađa se da je posao dogovoren u iznosu od tri milijuna eura

FOTO: Screenshot

Talijanski nogometni prvoligaš Udinese potvrdio je na službenim internetskim stranicama kluba transfer mladog hrvatskog reprezentativca Andrije Balića. Dojučerašnji veznjak splitskog Hajduka sa klubom iz donjeg dijela ljestvice talijanskog prvenstva potpisao je ugovor do kraja lipnja 2020. godine.

Balić (18) će i u svom novom klubu nositi dres s brojem 99.

Pridružio se Perici

Službena internetska stranica Balićevog novog kluba podsjeća da je sada već bivši Hajdukov nogometaš debitirao u hrvatskom prvenstvu sa 16 godina te da je u 32 odigrane ligaške utakmice kroz dosadašnji dio karijere postigao šest pogodaka. Dodaje se da je unatoč mladosti sakupio i osam utakmica u Europskoj ligi i da je nosio dresove reprezentacije u kategorijama do 21 godine.

Udinese nije potvrdio visinu transfera, no nagađa se da je posao dogovoren u iznosu od tri milijuna eura koji bi kroz bonuse mogli narasti za milijun više. U ovom talijanskom klubu već igra jedan Hrvat; riječ je o Stipi Perici, Chelseajevom napadaču koji je ondje na posudbi.

Hajduk je potvrdio rastanak od Andrije Balića
Hajduk je potvrdio rastanak od Andrije Balića Screenshot

Dodajmo da je vijest potvrđena i od strane Balićevog bivšeg kluba koji donosi i njegovu izjavu:

“U Hajduku sam od desete godine, tu sam ostvario svoj dječački san. Odlazak u Udinese je prilika da napravim novi iskorak u svojoj karijeri. Zahvaljujem se suigračima, svim trenerima u Hajduku, ljudima u klubu, i navijačima pred kojima sam doživio prekrasne trenutke.”