Times piše da bi petak mogao biti zadnji Van Gaalov dan na klupi Manchester Uniteda

Nizozemski trener nije jako uspješan na klupi Uniteda

FOTO: AFP

Engleski klub Manchester United uskoro bi mogao ostati bez trenera. Vijest donosi engleski list Times koji piše da nizozemski trener Louis van Gaal ne može podnijeti više slabih rezultata u Unitedu (koji su obilježili njegovo razdoblje u tom klubu) i da se već pozdravio s utjecajnim osobama u klubu, uključujući i dopredsjednika Eda Woodwarda.

U petak s Derbyjem

United u petak navečer gostuje kod drugoligaša Derby Countyja u FA kupu, a Van Gaal se pripremio na mogućnost to da mu je to zadnja utakmica na klupi Uniteda. Na press konferenciji novinari su ga pitali prdstavlja li susret s Derbyjem priliku za početak dobrog rezultatskog niza, a on nije bio pretjerano optimističan u svom odgovoru.

“Naravno da se tom utakmicom može započeti dobar niz, ali ako je izgubimo, situacija postzaje jako loša. U ovom trenutku ne smijem više gubiti. Mediji bi po četvrti put presudili da ću dobiti otkaz, a možda bi onda i napisali istinu jer bi se to dogodilo”, kazao je Van Gaal.

Giggs ili Mourinho

Mediji već duže spominju mogućnost Van Gaalovog otkaza, a Nizozemac je sam u dva navrata ponudio ostavku, ali Woodward ju je odbio. Isko je Van Gaal nedavno rekao da namjerava ostati u Unitedu do kraja ugovora, izgleda da bi u slučaju novog poraza moglo doći do promjene na klupi petoplasirane ekipe Premier lige. Što se tiče Van Gaalovog naslijednika, u medijima se najviše spominju imena njegovog dosadašnjeg pomoćnika Ryana Giggsa i portugalskog stratega Jose Mourinha.

Louis van Gaal
IAN MACNICOL /AFP