Sport Bild piše da se nogometaš Bayerna opijao na pripremama (ali ga Guardiola nije kaznio)

Magazin Kicker je prošli tjedan pisao da između igrača i trenera vlada napetost

FOTO: AFP

Iako nogometaši Bayerna imaju veliku prednost u Bundesligi i grabe prema 26. naslovu njemačkog prvaka, čini se da je atmosfera u momčadi sve samo ne dobra.

Magazin Kicker je prošli tjedan pisao da između igrača i trenera Pepa Guardiole vlada napetost zbog pritiska koji katalonski stručnjak stavlja na momčad.

Navodno je strateg koji će voditi Bavarce do kraja ove sezone optužio dio igrača za neprofesionalno ponašanje i prekomjernu težinu, a sudeći prema pisanju tjednika Sport Bilda, jedan od prozvanih je Arturo Vidal.

Bez kazne

Čileanac koji je prošlo ljeto došao iz Juventusa je poznat po incidentnom ponašanju, a Sport Bild ističe da je na zimskim pripremama u Kataru izazvao novi skandal. Navodno je u više navrata napuštao kamp i vraćao se u vidno alkoholiziranom stanju.

Guardiola je upozorio na Vidalovo neprofesionalno ponašanje, ali je odlučio da ga neće kažnjavati, već je tražio da se problem riješi unutar momčadi. U međuvremenu je u prva dva kola proljetnog dijela Bundeslige čileanski veznjak dvaput ulazio s klupe.

Sport Bild ne raspolaže informacijama hoće li nestašnog nogometaša kazniti uprava kluba kad se već trener nije odlučio za sankcije. Guardiola, kako se čini, u svojim zadnjim tjednima u Münchenu ne želi donositi teške odluke, samo čeka kraj sezone i novi izazov koji mu donosi rad u Manchester Cityju.

Naknadno se tijekom srijede oglasio i sam Vidal i demantirao napise njemačkog tjednika, nazvavši tvrdnje o pijanstvu apsolutno neistinitima te najavivši tužbu protiv Sport Bilda.