Izvučeni parovi Lige prvaka: Rakitić ide na Bayern, Modrić na Juventus

Barcelona, Bayern, Juventus i Real Madrid odlučivat će o prvaku Europe

Barcelona’s Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies with Real Madrid’s Croatian midfielder Luka Modric (C) during the “clasico” Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: LLUIS GENE/AFP

U polufinalu Lige prvaka sastat će se Barcelona i Bayern, dok drugi par čine Juventus i Real Madrid. Uzbudljiv ždrijeb ne donosi sukob hrvatskih reprezentativaca Ivana Rakitića i Luke Modrića u polufinalu, ali znači povratak bivšeg trenera Barcelone Pepa Guardiole na Camp Nou.

Ambasador Bayerna Paul Breitner izjavio je kako će biti jako teško doći do finala te da će Bayern u obje utakmice morati igrati na najvišoj razini.

Barcelona i Bayern odigrali su osam utakmica u Ligi prvaka. Posljednji put je to bilo u sezoni 2012/13. Bayern je tada u polufinalu slavio s 4 :0 kod kuće, dok je su Barceloni bili bolji s 3:0.

Nakon ždrijeba oglasio se direktor Juventusa Pavel Nedved, koji se nada finalu: “Sretni smo što smo u polufinalu nakon 12 godina. Tada smo igrali protiv Real Madrida, a ovo će biti jako uzbudljivo polufinale”, rekao je. Spomenimo i da je prije 12 godina Juventus izbacio Real.


Direktor Reala Emilio Butragueño također je prokomentirao ždrijeb. Tim je povodom poručio kako će to biti teško polufinale te je čestitiao Juventusu.

Poznati parovi i Eurpske lige

– Ako nam se vrate ozlijeđeni igrači bit će nam lakše, ali i unatoč tome bit će ovo teško polufinale – rekao je Butragueño.

Na ceremoniji u Nyonu izvučeni su i polufinalni parovi Eurpske lige. Napoli će odmjeriti snage s Dnjiprom, dok će se u drugom polufinalu sastati Sevilla i Fiorentina.