Tonči Stipanović 11. nakon drugog dana Svjetskog kupa u kineskom Qingdau

Filip Jurišić izgubio je nekoliko pozicija i nalazi se na 14. mjestu

06.08.2012., Engleska, London - Olimpijske igre London 2012. Weymouth. Tonci Stipanovic osvojio je cetvrto mjesto u klasi laser.
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatski jedriličar u klasi laser Tonči Stipanović zauzima 11. mjesto na Svjetskom kupu u kineskom Quingdaou, dok je Filip Jurišić 14.

Jak kurent i laganiji vjetar obilježili su drugi dan natjecanja na regati Svjetskog kupa u Qingdau, a dan nije dobro počeo za Stipanovića koji je u prvom plovu dana bio diskvalificiran radi preuranjenog starta. U drugoj utrci je bio peti, nakon četiri jedrenja zauzima 11. mjesto, dok je Filip Jurišić izgubio je nekoliko pozicija i nalazi se na 14. mjestu.

“Loša procjena u prvom plovu koja je dovela do diskvalifikacije, u drugom sam se odlučio za lijevu stranu polja, što se odmah nakon starta vidjelo da nije dobro. Za razliku od jučer brzo sam to shvatio, prebacio se desno i napredovao do petog mjesta. Na pola smo puta i nisam ni blizu zadovoljan, nadam se da su slijedeća dva dana moja”, kazao je Stipanović, koji brani naslov pobjednika ove regate.

Na Europskom prvenstvu Flying Dutchmana u Umagu još su dva plova održana, a nakon sedam jedrenja Tin i Robin Matulja su sedmi.