Trener Hajduka misli da će prednost Rijeke u nadolazećem dvoboju biti jedino njen teren

Hajduk gostuje kod Rijeke u šestom kolu 1. HNL

Trener Hajduka Damir Burić
FOTO: PIXSELL

Derbi šestog kola Prve hrvatske nogometne lige odigrat će se u Rijeci gdje kod istoimenog kluba gostuje splitski Hajduk. Uoči tog dvoboja trener Bijelih Damir Burić iznio je svoja razmišljanja.

Statistika ga ne zanima

Njegov kolega na klupi Rijeke, Matjaž Kek, još niti jednom nije izgubio od Hajduka, a Burić se ne obazire na tu činjenicu. “Mene statistika ne interesira, Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne bih ulazio u duboke analize, mi smo ih proučili, igraju dugo zajedno. Uspjeli su se i pojačati, ali znat ćemo se suprotstaviti”, prenosi Burićevu izjavu Dalmatinski portal.

`Hajduk će uvijek stvoriti šansu`

Zatim je strateg Bijelih prokomentirao činjenicu da je Rijeka ispala iz europskih natjecanja, dok Hajduk čeka doigravanje Europske lige. “O tome se više ne priča, sve se zaboravlja ako dobro guraš u HNL-u. Mi imamo fokus na dvije strane, ustrajat ćemo da utakmice koje su pred nama odigramo u optimalnom sastavu. Imat ćemo momčad koja će uvijek biti u stanju stvoriti šansu, za utakmicu protiv Rijeke trebaju nam oba lica, a mi to možemo pokazati”, kaže Burić.