Trener Hajduka ne osuđuje navijače koji su radili izgrede u Češkoj, kaže da sami znaju što su napravili

Hajduk je poražen kod Slovana, a susret su obilježili i navijački izgredi

FOTO: screenshot/youtube

Trener Hajduka Damir Burić prokomentirao je poraz svoje momčadi u doigravanju Europske lige protiv češkog Slovana iz Libereca. Bijeli su poraženi rezultatom 1-0, što ostavlja veliku mogućnost preokreta u uzvratu koji se igra u četvrtak na Poljudu.

“Ocijenili smo momčad kakva je, jak protivnik. Češki nogomet u Europi je daleko, četiri kluba koja se bore za Europsku ligu. To su objektivni pokazatelji. Jednoj jakoj momčadi smo pokazali da možemo, s obzirom da je utakmica bila u gostima imali smo dosta šansi. Prepustili smo im dio terena, ali ta kombinacija je bila paralelna. Pritisak su nam radili iz prekida, tako je bilo i protiv Sillamaea, pa smo ih kući pomeli. Sve ćemo to pomno analizirati, osim prekida, oni neke velike šanse nisu imali. Imali su dominaciju, posjed, ali kada moj igrač kaže ‘imao sam osjećaj da igramo do sutra ne bi nam dali gol’… Momčad se osjećala sigurno. Ja vidim momčad pozitivno protiv jakog protivnika. Imamo šansu i želimo u sljedećoj utakmici biti maksimalno skoncentrirani, i obećavam da ćemo biti spremni”, prenosi Burićevu izjavu Goal.

Trener Hajduka Damir Burić
Trener Hajduka Damir Burić PIXSELL

“Još me drže emocije, mi smo imali tri situacije za završni pas. To je ono što me smeta, to je ono što moramo odigrati bolje. Pas Sušića, Vlašića, Caktaša, to su stopostotne situacije, a ne vode se kao šanse. Moramo raditi na tome kako bi realizacija bila bolja. U jednostavnosti leži uspjeh, onaj tko igra brzo, jednostavno dolazi brzo u priliku”, prokomentirao je trener Hajduka koji se zatim osvrnuo i na izgrede na tribini s gostujućim navijačima.

“Navijači su bili 80 minuta fantastični, napravili štimung, što je njihov trener potvrdio. Ovakvo navijanje će tek osjetiti kada dođe ovdje. Znam da će nas ti navijači voditi, podržati i u njihovu pomoć potvrditi cilj. Gledam na stvari da će nam sljedećoj utakmici trebati podrška”, smatra Burić koji se suzdržao od kritika prema pojedincima koji su radili štetu. “Ne osuđujem nikoga, oni koji su bacili znaju i sami što su napravili”, poručuje Burić.